No pirmdienas gājēji Valmierā Gaujas tiltu varēs šķērsot pa vienu pusi

Lai pagaidu tiltam pār Gauju Valmieras centrā, izbūvētu piebraucamos ceļus un neapdraudētu gājēju drošību darbu laikā, no pirmdienas, 21.novembra tiks slēgta gājēju ietve tilta labajā pusē, ejot no centra uz Pārgauju.

Lai nodrošinātu gājējiem brauktuves šķērsošanu, tiks ierīkota papildus gājēju pāreja Cēsu ielā, ar ko jārēķinās autovadītājiem. Šādas izmaiņas būs spēkā trīs nedēļas.

Jau ziņots, ka, Valmieras centrā pār Gauju turpinās pagaidu tilta būvniecība. Pagaidu tilts jau ieguvis savu veidolu un šajā nedēļas turpinās piebraucamo ceļu izbūve. Pagaidu tiltam būs divas braukšanas joslas un viena gājēju josla. Satiksme uz pagaidu tilta būs atļauta gan vieglajam transportam, gan sabiedriskajam, izņemot smagās transporta vienības. No nākamā gada braukšana pār pagaidu tiltu būs liegta arī tām smagā transporta vienībām, kam tas pašlaik ļauts ar pašvaldības izsniegtām caurlaidēm.

Tiklīdz pagaidu tilts būs sagatavots izmantošanai, pilsētas centrā tiks slēgts pašreizējais tilts pār Gauju, jo ziemas sezonā notiks tā demontāža līdz pat balstiem. Vienlaikus ziemas mēnešos rūpnīcā tiks gatavoti jaunā tilta elementi, kas tiks montēti nākamā gada vasarā.

Jau ziņots, ka Valmieras pilsētas pašvaldība noslēgusi līgumu par Gaujas tilta rekonstrukciju Valmierā. Konkursa rezultātā darbus uzticēts veikt Latvijas - Lietuvas kopuzņēmumam "Viadukts". Tilta rekonstrukcijas projektu izstrādājusi SIA "Projekts 3". Būvuzraudzību objektā veic SIA "Jurēvičs un partneri".

Gaujas tilta rekonstrukcija varētu būt viens no sarežģītākajiem projektiem, kāds tiks īstenots pilsētā, jo tas atrodas pašā centrā un ir galvenā maģistrāle, kas savieno abas tās daļas. Šo projektu pašvaldība īstenos, piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumu. Paredzēts, ka rekonstrukcijas gaitā tiks pilnībā nomainīta tilta brauktuves konstrukcija. Jaunie trotuāri abās tilta pusēs tiks veidoti 2,5 metrus plati, lai vietas pietiktu arī riteņbraucējiem, bet brauktuve būs astoņus metrus plata.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais