IZM nepilnu divu gadu laikā likvidētas 39 amata vietas

Resursu taupīšanas nolūkā, kā arī izpildot valdības uzstādījumus par štatu samazināšanu valsts pārvaldē, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) nepilnu divu gadu laikā likvidētas 39 amata vietas, aiinformēja ministrijas komunikācijas nodaļa.

2008.gada sākumā IZM centrālajā aparātā bija 276 amata vietas, bet līdz šī gada oktobrim amata vietu skaits samazināts līdz 237.

Pirmā lielā štatu samazināšana ministrijā notikusi 2008.gada beigās, reorganizējot IZM centrālo aparātu, kā rezultātā tika samazināts vidējā līmeņa vadītāju - departamenta direktoru un nodaļu vadītāju skaits. 20 patstāvīgo struktūrvienību vietā patlaban ministrijā ir 15, no kurām sešas ir nodaļas kurā ir tikai viens vadītājs. Pagājušā gada beigās tika ziņots, ka IZM reorganizācijas rezultātā darbu zaudēs 26 cilvēki.

Darbā uz ministriju pārnākuši arī daļa no reorganizētās Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas (BĢLM) un Sporta pārvaldes. No BĢLM ministrija pārņēmusi 14 amata vietas, bet no Sporta pārvaldes - desmit amata vietas.

Kopš 2008.gada beigām IZM likvidēti valsts sekretāra vietnieku, ministra padomnieka, departamenta direktoru un direktoru vietnieku, nodaļas vadītāju un vadītāju vietnieku, ekspertu, konsultantu, pārvaldes vecāko referentu, juriskonsultu un automobiļa vadītāja amata vietas.

Svarīgākais