Prezidents Afganistānā diviem karavīriem pasniedz Viestura ordeni

© Paal Ravnaas, Norwegian Defence

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien vizītes laikā Afganistānā diviem karavīriem, kas patlaban dien starptautiskajā operācijā, pasniedza Viestura ordeni.

Apbalvojums pasniegts Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Kājnieku brigādes Kaujas atbalsta bataljona Militārās izlūkošanas rotas komandiera vietniekam Arvim Grinbergam. Karavīrs Viestura ordeni, V šķiru, saņēmis par militāriem nopelniem, izrādīto drosmi un varonību, atkārtoti piedaloties Latvijas kontingenta starptautiskajās operācijās, par pašaizliedzīgu un priekšzīmīgu dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos un Latvijas armijas teicamu reprezentāciju.

Savukārt Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Kājnieku brigādes 1.kājnieku bataljona štāba virsseržants Edgars Joksts-Bogdanovs apbalvots ar Viestura ordeņa 1.pakāpes (zeltītu) goda zīmi. Viņam apbalvojums piešķirts par militāriem nopelniem, teicamu dienesta pienākumu izpildi, atkārtoti piedaloties Latvijas kontingenta starptautiskajās operācijās, par pašaizliedzīgu un priekšzīmīgu dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos un Latvijas armijas teicamu reprezentāciju.

Latvijā

Ik dienu pastnieki Kurzemē iznēsā vairāk nekā 245 tūkstošus sūtījumu un ik dienu saskaras ar aptuveni 15 tūkstošiem bojātu vai sūtījumu piegādēm neatbilstošu pastkastīšu. Vai arī tādu nav vispār. Tā ir pastnieku ikdiena arī citviet Latvijā, taču šobrīd, sākoties rudenīgajam un lietainajam laikam, sausa un droša sūtījumu nogāde kļūst vēl problemātiskāka, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais