Mobingam skolās aicinās pievērst uzmanību ar modernu metodi

„Mobingu jeb emocionālo un fizisko vardarbību skolā izjūt no 30 līdz 40% skolēnu. Lielākā problēma ir tā, ka bērni, kas cieš noslēdzas sevī kā iemeslu, lai neapmeklētu skolu minot grūtības mācībās un citus izdomātus iemeslus,"norāda centra „Dardedze” psiholoģe Daina Dziļuma.

15.novembrī, centra „Dardedze” speciālisti no plkst. 16:00 līdz 18:00 Rīgas jauniešu centrā „Kaņieris”(Kaņera ielā 15) piedāvā iespēju skolēniem iepazīties ar jaunu, efektīvu metodi cīņai ar vienaudžu savstarpējo vardarbību – foruma teātris.

Jauniešiem būs iespēja ne tikai vērot teatralizēto priekšnesumu, bet aktīvi iesaistīties pašiem, iejūtoties kāda konkrēta tēla lomā un piedāvājot pozitīvu risinājumu konkrētajai situācijai.

Foruma teātris ir efektīva un moderna metode, kuras pamatā ir teātris - skatītāju un aktieru sadarbība ar mērķi meklēt risinājumu kādai savstarpējo attiecību problēmai, šajā gadījumā mobingam jeb vienaudžu savstarpējai vardarbībai. Šī ir līdz šim Latvijā neizmantota, bet citviet pasaulē ļoti novērtēta sociālās iekļaušanas metode, kas ļoti vērtīga ir tieši jauniešu auditorijai.”

Interaktīvā metode tiek pielietota sarežģītu sociālo problēmu risināšanai, panākot paša skatītāja iesaistīšanos, izspēlējot viņam aktuālu problēmu un piedāvājot tās iespējamos risinājumus.

Foruma teātra noslēgumā centra „Dardedze” speciālisti iesaistīs skolēnus diskusijā gan par redzēto metodi, gan, lai pārrunātu ar vienaudžu savstarpējo vardarbību saistītus jautājumus.