Veidos Valmieras un apkārtnes tūrisma attīstības stratēģiju

© Andrejs Terentjevs F64

Lai nodrošinātu tūrismā iesaistīto pušu sadarbību un saskaņotu rīcību daudzveidīga piedāvājuma veidošanā, kā arī paaugstinātu tūrisma pakalpojumu kvalitāti un patēriņu, ceturtdien, 10.novembrī Valmieras pilsētas pašvaldības dome nolēma izstrādāt Valmieras un tās apkārtnes tūrisma attīstības stratēģiju 2012.-2018.gadam.

Stratēģijas izstrādi nolemts uzsākt pēc Valmieras un tās apkārtnes tūrisma veicināšanas konsultatīvās padomes lēmuma, kopīgi sadarabojoties gan pilsētas un apkārtējo novadu tūrisma nozares uzņēmējiem, speciālistiem un ekspertiem. Plānots, ka dokuments tiks izveidots līdz nākamā gada pavasarim, lai efektīvāk sagatavotos un prezentētu Valmieras un apkārtnes tūrisma piedāvājumu vietējās un starptautiskās tūrisma izstādēs.

Deputāti apstiprināja arī stratēģijas izstrādes Vadības grupu, kurā darbosies Valmieras pilsētas un Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu pašvaldību un Lauku atbalsta dienesta pārstāvji.

Jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī izveidoja Valmieras un tās apkārtnes tūrisma veicināšanas konsultatīvo padomi. Tās sastāvu veido deleģēti Beverīnas, Kocēnu, Burtnieku, Mazsalacas, Rūjienas un Naukšēnu novadu pašvaldību pārstāvji, kā arī novadu tūrisma jomas uzņēmēji un eksperti.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais