Ārlietu ministrs: Ir jāpaplašina Latvijas un Izraēlas ekonomiskā sadarbība

10.novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Izraēlas vēstnieci Hagitu Ben Jakovu (Ms Hagit Ben-Yaakov), kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Kopumā abu valstu divpusējās politiskās attiecības ir aktīvas, taču plašāk būtu jāizvērš ekonomiskā sadarbība, sarunā uzsvēra E.Rinkēvičs.

H.Ben Jakova nodeva ministram Izraēlas ārlietu ministra Avigdora Libermana rakstisku apsveikumu un ielūgumu vizītē apmeklēt Izraēlu. Vēstniece pauda savas valsts bažas par Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras jaunāko ziņojumu par Irānu. E.Rinkēvičs atzīmēja, ka starptautiskajai sabiedrībai un, it īpaši Eiropas Savienībai, ir kopīgi jāstrādā, lai izdarītu politisku un diplomātisku spiedienu uz Irānu, lai tā mainītu savu kodolaktivitāšu politiku.

Hagita Ben Jakova ir sestā Izraēlas vēstniece Latvijā. Savas karjeras laikā bijusi politiskā padomniece ārlietu ministram A.Libermanam, Tuvo Austrumu ekonomisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece, politiskā amatpersona Izraēlas vēstniecībā Ankarā, Turcijā, kā arī misijas vadītāja vietniece Malinā, Filipīnās.