"Pasažieru vilciens" aicina doties tautas ekskursijās uz Gulbeni un Stāmerienu

Akciju sabiedrība "Pasažieru vilciens" (PV) arī sestdien, 12.novembrī, aicina ceļošanai izmantot vilcienu un apmeklēt Gulbeni, doties ar bānīti līdz Stāmerienai un vairāk iepazīt šo savdabīgo Ziemeļvidzemes novadu.

PV turpina 29.oktobrī iesākto projektu - atjaunot Latvijas pirmās brīvvalsts prezidenta Kārļa Ulmaņa dibināto Tautas ekskursiju tradīciju - apceļot Latviju.

Sestdien, 12.novembrī, plkst.8:29 no Rīgas aties Tautas ekskursijas vilciens Nr.604*/603* Rīga-Gulbene-Rīga, uzņemot kursu uz šarmanto Ziemeļvidzemi. Ceļojuma galamērķis - Stāmeriena.

Gulbenē vilciens pienāks plkst.12:16, un ekskursanti tiks aicināti lietderīgi izmantot laiku, līdz stacijā pienāks vēsturiski pievilcīgais, čaklais darbarūķis - bānītis Gulbene (plkst.13:00)- Alūksne. Bānītis tautas ekskursantus aizvedīs līdz īpašajam ceļojuma galamērķim - Stāmerienai (pienāk plkst.13:26), kur paredzēta plaša pasākumu programma.

Tautas ekskursiju vilciena reiss arī 12.novembrī būs sevišķs - vilcienā būs Rīgas Cirka vagons, Dzejas vagons, Radošo darbnīcu vagoni, Dziedāšanas vagoni, kur Inta Teterovska vadītais koris "Balsis" ne tikai priecēs ar savu priekšnesumu, bet aicinās ikvienu uz sadziedāšanos. Būs arī īpašs Dziedošais banku speciālistu vagons. Tautas ekskursijas dalībniekus gaida arī citi pārsteigumi.

Dzīvesprieks, azarts, jauna informācija, jaunas prasmes. Klasiskas dziesmas, dzejas un vārsmu klausīšanās un rakstīšana, Rīgas cirka slavenību klātbūtne - tas viss kopumā spilgtinās ceļojuma iespaidus ikvienam - lielam un mazam, vecam un jaunam, ģimeņu kopā būšanas priekam, kolektīviem un individuāliem ceļotājiem.

Nonākot pirmajā galamērķī - Gulbenē - Tautas ekskursijas dalībniekiem būs iespēja baudīt bezmaksas ekskursiju pa Gulbenes Depo, vizināties ar drezīnu un tvaika lokomotīvi, apskatīt vagonu, kas savulaik speciāli ticis iekārtots bijušo komunistiskās partijas vadītāju un Baltijas dzelzceļa priekšnieku ceļošanas vajadzībām.

Bet visplašākās atpūtas un izklaides iespējas visus tautas ekskursantus gaida Stāmerienā - bezmaksas ekskursijas uz Stāmerienas pili, kas saistīta ar slaveno itālieti, senas sicīliešu aristokrātu dzimtas pārstāvi, rakstnieku Džuzepi Tomazi di Lampedūzu. Slavenais sicīlietis vairākus sava mūža gadus pavadījis gleznainajā Stāmerienas muižā, jo iemīlējās un apprecēja muižas īpašnieci baronesi fon Volfu. Ļoti savdabīgs un interesants apskates objekts ir staltais pareizticīgo dievnams pašā ezera krastā. Ekskursantiem būs iespēja vizināties arī zirgu pajūgā, bet Stāmerienas pļava līdzās stacijai būs pārvērtusies par lielu gadatirgu, kur vairāk varēs uzzināt par Mārtiņdienas svinēšanas tradīcijām, iegādāties vietējo lauksaimnieku saimniecībās izaudzēto absolūti ekoloģisko produkciju, kā arī īpašos novada ēdienus. Uz gadatirgus skatuves zibēs deju soļi un gavilēs dziesma. Bērniem paredzētas dažādas spēles un rotaļas.

Latvijas vēlā rudens rēno skaistumu baudīsim Ziemeļvidzemē - Gulbenē un Stāmerienā!

Tautas ekskursijai ikviens interesents aicināts pieteikties AS "Pasažieru vilciens" Rīgas pasažieru stacijas Informācijas punktā (i-punktā) līdz 12.novembrim, plkst. 8:00, norādot izvēlēto galamērķi - Gulbene vai Stāmeriena. Sākot ar 3.novembri, biļetes braucienam Tautas ekskursijas vilcienā būs pieejamas iepriekšpārdošanā.

Iegādājoties biļeti braucienam un reģistrējot to AS "Pasažieru vilciens" i-punktā, pasažieriem tiek garantētas ekskursijas un piedalīšanās dažādos pasākumos bez maksas.

Arī atpakaļceļā uz Rīgu Tautas ekskursantus sagaida atpūtas un izklaides iespējas, kādas var izbaudīt, tikai ceļojot ar vilcienu.

Tautas ekskursijas vilciena Rīga - Gulbene - Rīga un

bānīša Gulbene - Stāmeriena - Alūksne - Gulbene

pienākšanas/atiešanas laiks:

12.novembris, sestdiena

Plkst.8:29 - vilciens Nr.604*Rīga-Gulbene no Rīgas stacijas izbrauc uz Gulbeni, lai pasažieri tālāk ar bānīti varētu nokļūt ceļojuma galamērķī - Stāmerienā.

Tautas ekskursijas vilciens Gulbenē pienāk plkst.12:16.

Bānītis Gulbene-Alūksne no Gulbenes stacijas atiet plkst.13:00 un Stāmerienā pienāk plkst.13:26. Atpakaļceļā no Stāmerienas uz Gulbeni bānītis dodas plkst.16:22.

Atceļā uz Rīgu Tautas ekskursijas vilciens Nr.603*Gulbene-Rīga izbrauc plkst.17:10 un Rīgā pienāk plkst.21:06.

Piedalies Tautas ekskursijā! Apceļo skaistākos Latvijas novadus ar vilcienu - stiprini Tautas ekskursiju tradīciju!

Latvijā

Ar valsts drošību saistītiem prioritārajiem pasākumiem 2025.gadā paredzēts novirzīt 284,3 miljonus eiro, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem 2025., 2026., 2027. un 2028.gadam, kuru ceturtdien izskatīs valdība.