Premjers: neesam gatavi izskatīt jautājumu par pensiju samazināšanu

Premjerministrs Valdis Dombrovskis, informējot valdības sociālos partnerus par sarunu gaitu ar starptautiskajiem aizdevējiem, šodien atzina, ka sarunas rit "samērā smagnēji", jo valdība neesot gatava diskutēt par atsevišķiem jautājumiem.

"Sarunas iet samērā smagnēji, viens no iemesiem ir tāds, ka skaidri esam pauduši pozīcijas, kuras neplānojam koriģēt. Šogad necelsim nodokļus, tāpat mēs neesam gatavi izskatīt jautājumus par pensiju samazināšanu," šodien sacīja V. Dombrovskis. Runājot par pensijām, tās nebūtu ne pensijas, ne pensiju piemaksas, par kurām "visādos veidos no aizdevēju puses parādās šī interese".

Premjers atgādināja, ka apstiprinātie konsolidicācijas pasākumi ir par 122 miljoniem latu. Tas, pēc viņa teiktā, ir pat ar rezervi, lai nodrošinātu plānoto budžeta deficītu 2,5% apmērā.

Pašlaik Ministru kabinetā norit Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes ārkārtas sēde, kurā valdības locekļi kopā ar sociālajiem partneriem spriež par nākamā gada budžetu. Pēc šīs sēdes turpināsies sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais