Satiksmes ministrs un Igaunijas vēstnieks pauž atbalstu Rail Baltica sliežu ceļa izbūvei

8. novembrī iepazīšanās vizītē pie satiksmes ministra Aivja Roņa ieradās Igaunijas vēstnieks Latvijā Mati Vārmans.

Tikšanās laikā tika pārrunāts abu valstu redzējums transporta sistēmu attīstībā. Ministrs norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta attīstīt savu dzelzceļa infrastruktūru, lai padarītu ērtākus un ātrākus kravu un pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu, kā arī lai palielinātu Latvijas konkurētspēju.

Tāpat būtiski veidot integrētu Baltijas valstu dzelzceļa savienojumu ar pārējo Eiropu, domājot par Rail Baltica Eiropas platuma sliežu ceļa izbūves projektu un ārējā finansējuma piesaisti tam. Arī Igaunijas vēstnieks pauda savu atbalstu Rail Baltica jaunā sliežu ceļa izbūves projektam.

Tika pārrunāta arī 10. novembrī gaidāmā Baltijas valstu premjeru sanāksme Tallinā, kuras laikā paredzēts diskutēt par lielajiem infrastruktūras projektiem, tostarp Rail Baltica jaunā sliežu ceļa izbūves projektu. Šajā sanāksmē piedalīsies arī Eiropas Savienības transporta komisārs Sīms Kallass.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais