Zemesdienests vairs neuzturēs datus par nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem

Vadība šodien akceptēja grozījumus Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, kuri paredz, ka Valsts zemes dienests (VZD) no 2010.gada 1.janvāra neuzturēs datus par nekustamā īpašuma nodokļa objektiem un maksātājiem.

Kā skaidrots grozījumu projekta anotācijā, tādējādi tiktu nodrošināta valsts budžeta līdzekļu ekonomija un vienkāršota nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas procedūra.

Atbilstoši vakar valdības sēdē nolemtajam, Tieslietu ministrija ir panākusi vienošanos ar Finanšu ministriju, Latvijas Pašvaldību savienību un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju par nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas procesa vienkāršošanu, taču, lai nodrošinātu nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas nepārtrauktību, tiek piedāvāts pārejas periods.

Saskaņā ar šodien akceptēto grozījumu projektu pārejas periodā līdz 2010.gada 1.jūlijam VZD līdzšinējā kārtībā turpinās sniegt pašvaldībām nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanai nepieciešamo informāciju par zemi, ražošanas un komercapbūves objektiem, bet pēc 2010.gada 1.jūlija tiks nodrošināta programmatūra, kas ļaus pašvaldībām veikt visas nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanai nepieciešamās darbības.

Lai grozījumi Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā varētu stāties spēkā, tie vēl būs jāpieņem Saeimā.

Svarīgākais