Mūrniece atsakās tikties ar policistu arodbiedrībām

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) atteikusies tikties ar policistus apvienojošām arodbiedrībām, pastāstīja Neatkarīgās policistu arodbiedrības (NPA) priekšsēdētājs Armands Augustāns, tādējādi paužot sašutumu par šādu ministres rīcību.

NPA, Latvijas Apvienotā policistu arodbiedrība (LAPA) un Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrība ir saņēmušas šodien Mūrnieces parakstītu atbildes vēstuli šīm organizācijām, kurā ministre atsakās turpmāk tikties ar arodbiedrības pārstāvjiem un uzņemas visu no tā izrietošām sekām atbildību par turpmāko gaitu Iekšlietu ministrijas (IeM) sistēmā pakļautajos dienestos.

NPA vērš Latvijas un starptautiskās sabiedrības uzmanību, ka Mūrniece ir pirmā ministre Latvijas vēsturē, kura "uzdrošinājās klaji nekaunīgi un atklāti ignorēt Latvijas Satversmi, Latvijas likumus".

Mūrnieces vēstulē, ar kuru aģentūru LETA iepazīstināja NPA, minēts, ka ministre "regulāri ir tikusies ar dažāda līmeņa amatus ieņemošām Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, kuras policijas darbiniekus pārstāvošo arodbiedrību līdzšinējo darbību ir novērtējušas negatīvi un atzinušas, ka arodbiedrību pārstāvji nereti pauž viedokli un priekšlikumus, kuru īstenošana apdraud dienestu funkciju izpildi vai neatbilst dienestā esošo amatpersonu interesēm".

Ņemot vērā minēto, ministre vēstulē norāda, ka neieradīsies uz tikšanos ar arodbiedrību pārstāvjiem Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības telpās, kā arī atceļ tikšanos, kas bija plānota IeM telpās šā gada 30.oktobrī.

Latvijā

Kā jauniešus integrēt darba tirgū? Kur paliek pensiju 1. līmenis? Vai mums ir cerības pabeigt “Rail Baltica”? Kas notiek politiskajā virtuvē pirms pašvaldību vēlēšanām? Par šiem jautājumiem “Neatkarīgā” uz sarunu aicināja labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS).

Svarīgākais