Latvijas un Baltkrievijas muitas vadītāji tikšanās laikā vienojas par operatīvu informācijas apmaiņu

Šonedēļ Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā, Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis tikās ar Baltkrievijas Republikas Valsts muitas komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Špiļevski.

Tikšanās notika Urbānu muitas kontroles punktā (turpmāk - MKP) uz Baltkrievijas un Latvijas robežas, un tajā piedalījās arī citas abu valstu muitas dienestu amatpersonas.

Abu valstu muitas administrāciju vadītāji vienojās par sadarbības uzlabošanu, nodrošinot savstarpēju operatīvu informācijas apmaiņu gadījumos, kad uz Baltkrievijas - Latvijas robežas izveidojas kāda iepriekš neparedzama situācija, kas varētu negatīvi ietekmēt transportlīdzekļu robežšķērsošanas un preču pārvietošanas procesu. Amatpersonas izvērtēja, kāda ir pašreizējā situācija transportlīdzekļu rindu veidošanās ziņā uz Baltkrievijas - Latvijas robežas, un vienojās par muitas kontroles punktu caurplūsmas spējas palielināšanu.

Abu valstu muitas administrāciju vadības līmeņa iepriekšējā tikšanās notika šī gada septembrī Baltkrievijā, Minskā. Savukārt 2009.gada aprīlī abu valstu muitas dienestu amatpersonas, tajā skaitā, muitas dienestu vadītāji, kopīgā monitoringa vizītē apmeklēja uz Latvijas un Baltkrievijas robežas esošos muitas kontroles punktus. Uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju darbojas Pāternieku MKP un Silenes MKP, tiem pretī kaimiņvalsts pusē - Grigorovščinas MKP un Urbānu MKP.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.