Kuldīgas novadā notiks zemessargu sacensības

Rīt, 5.novembrī, Kuldīgas novada Upīškalna šautuvē norisināsies Zemessardzes 45.nodrošinājuma bataljona (ZS 45.NBN) ikgadējās Lāčplēša dienai veltītās militārās daudzcīņas sacensības zemessargiem.

Sacensībās piedalīsies septiņas komandas no ZS 45.NBN un viena komanda no Kuldīgas policijas iecirkņa. Notiks orientēšanās sacīkstes ar kontrolpunktiem un šaušana ar dienesta pistolēm, triecienšautenēm un ložmetējiem dažādās distancēs.

Sacensību laikā būs gan dalībnieku individuālā šaušanas prasmju vērtēšana, gan komandu vērtēšana. Noslēgumā labāko komandu un individuālos dalībniekus apbalvos ar diplomiem un medaļām.

Šādu sacensību mērķis ir veicināt bataljona zemessargu iesaistīšanu sistemātiskās šaušanas nodarbībās, pilnveidot šaušanas iemaņas un noskaidrot labākās komandas un individuālos šāvējus.

Plānots, ka sacensībās piedalīsies vairāk nekā 70 zemessargu, savukārt karavīri no ZS 45.NBN veiks tiesnešu pienākumus.

Militārās sacensības atklāšana notiks 5.novembrī plkst.9:00, bet noslēgums un uzvarētāju apbalvošana paredzēta plkst.16:00.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais