Jakāns Valsts prezidentu, premjeru un Saeimas priekšsēdētāju lūdzis vērtēt Repšes rīcību

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns, kuru vakar pēcpusdienā no amata atstādināja finanšu ministrs Einars Repše (JL), pirms atstādināšanas Valsts prezidentam, premjeram un Saeimas priekšsēdētājam lūdzis izvērtēt Repšes rīcību.

Jakāns lūdzis vērtēt Repšes darbības ilgākā laika posmā jau kopš šī gada pavasara, norādot, ka to rezultātā ticis būtiski traucēts VID darbs, aģentūrai LETA sacīja VID pārstāve Agnese Grīnberga.

Vēstule adresēta arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Nacionālajai drošības padomei.

Kā informēja Grīnberga, vēstulē sniegta informācija par finanšu ministra ilgāka laika perioda rīcību, kuras rezultātā būtiski traucēta VID pamatfunkciju veikšana un nodrošināšana, notikusi iejaukšanās nodokļu kontroles jautājumos, kas ar likumu ir aizliegta, kā arī notikusi iejaukšanās krimināltiesiskos jautājumos, pieprasot informāciju par sagaidāmām darbībām atsevišķos kriminālprocesos, notikusi klaja politiskā iejaukšanās VID personāla administrēšanas jautājumos VID reorganizācijas gaitā - amatu piedāvāšana rakstiskā formātā uz amatiem, kuri nav vakanti.

VID lūdzis izvērtēt finanšu ministra rīcību un veikt neatliekamus pasākumus, lai netiktu paralizēta VID darbība.

Svarīgākais