Cēsu pilsmuižas parkā beigušies rekonstrukcijas darbi

2010. gada novembrī Cēsu novada pašvaldība parakstīja līgumu ar SIA „Merks” par rekonstrukcijas darbiem Cēsu pilsmuižas parkā.

Rekonstrukcijas darbu rezultātā Cēsu pilsmuižas parkā tika sakārtota lietusūdens kanalizācijas sistēma, atjaunotas dzeramā ūdensstrūklas to vēsturiskajās vietās, atjaunots skatītāju laukums, rekonstruēts celiņu tīkls, restaurētas Vēzīšu kāpnes un kāpnes uz dīķi, izbūvēts gājēju tiltiņš uz salu pilsmuižas parka dīķī, kā arī atjaunota laivu piestātne. Cēsu pilsmuižas parkā tika uzstādīti jauni soliņi un atkritumu tvertnes. Pilsmuižas parka ainavas tika atsvaidzinātas ar divām jaunām lapenēm, atjaunotu kiosku un pilsmuižas parka izveidotāja Karla Gustava fon Zīversa pieminekli.

Cēsu novada pašvaldība ar Valsts aģentūras „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru” 2009. gada 19. maijā parakstīja vienošanās par projektu, ar kuru tika uzsākti vērienīgi Cēsu pilsmuižas parka rekonstrukcijas darbi. Projekts „Cēsu pilsmuižas parka atjaunošana tūrisma attīstībai” veicina autentiskuma saglabāšanu, ērtu publisko pieejamību un apmeklētājiem nepieciešamo servisu.

Jau ziņots, ka Cēsu pilsmuižas parka rekonstrukcijas darbi veikti ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstīto projektu „Cēsu pilsmuižas parka rekonstrukcija tūrisma attīstībai” vienošanās Nr. L-PPA-09-0008. Projekta kopējās izmaksas paredzētas 833 859.40 LVL, no tiem ERAF līdzfinansējums 699608.04 LVL, kas sastāda 83.9 % no kopējā finansējuma.

Par visiem jaunumiem Cēsu pilsmuižas parkā tiks uzstādīti informatīvi stendi, būs pieejamas brošūras piecās valodās un interneta mājas lapa, kā arī DVD filma.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais