Stratēģiski svarīgo tiltu Dobelē turpinās greznot čuguna „mežģīnes”

© Publicitātes foto

Tuvojas noslēgumam Brīvības ielas un tilta pār Bērzes upi rekonstrukcija Dobelē. Satiksmi pār atjaunoto tiltu svinīgi atklās pirmdien, 24. oktobrī pulksten 17.30. Tad arī beigsies neērtības, ko šovasar braucējiem sagādāja apkārtceļa meklēšana un pagaidu koka tilta šķērsošana.

Brīvības ielā, lejpus Dobeles pilsdrupām esošais tilts pār Bērzes upi ir stratēģiski svarīgs pilsētas objekts, bez kura dobelnieku ikdienas gaitas nemaz nav iedomājamas, jo tas ir vienīgais transporta tilts, kas savieno pilsētas daļas abpus Bērzes upei. Ne mazāk nozīmīgs tas ir ceļotājiem, kuri vēlas doties no Dobeles centra uz Tērveti, Bausku, Auci, Saldu vai Liepāju.

Tikko rekonstruēto tiltu turpinās greznot čuguna „mežģīnes”, kas atjaunotas vairakkārt - gan tilta remonta laikā šovasar, gan arī 1996. gadā, kad iztrūkstošās un bojātās režģu daļas tika atlietas no jauna.

Tiltu uzcēla 1957. gadā, un tā īpašā vērtība ir margās ievietotie čuguna „mežģīņu” režģi. Tie sastāv no 48 cm platiem un 85 cm augstiem posmiem, kuri novietoti pa sešiem rindā starp daudzstūrainiem čuguna stabiem. Režģu raksturīgais ornamenta elements ir riņķis, kuru krusto blakus esošie riņķi.

Tā kā tilts līdz šim ir dzīvojis bez sava vārda, Dobeles novada pašvaldības mājas lapā www.dobele.lv ir izsludināta aptauja par vārda došanu tiltam. Tiek piedāvāts izvēlēties vienu no diviem variantiem – Brīvības vai Zemgaļu tilts – vai arī iesūtīt savu ieteikumu.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais