Ādažu poligonā zemessargi šaus ar lielgabaliem

22. un 23.oktobrī Ādažu poligonā notiks Zemessardzes 17.Pretgaisa aizsardzības bataljona (ZS 17.PABN) kaujas šaušana ar lielgabalu L/70. Mācībās piedalīsies 80 zemessargi un 18 karavīri.

Mācībās zemessargi šaus ar diviem lielgabaliem pa zemes mērķiem. Paralēli kaujas šaušanas vingrinājumam zemessargiem notiks kaujas šaušana ar strēlnieku ieročiem, kā arī notiks zemessargu kandidātu pamatapmācības pēdējais cikls un jau sestdienas vakarā Ādažu poligonā zvērestu dos 7 zemessargu kandidāti.

Šajās brīvdienās Ādažu poligonā notiks mācības arī Zemessardzes Studentu bataljona un Zemessardzes 19.nodrošinājuma bataljona zemessargiem.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) atgādina, ka ir aizliegts ieiet un iebraukt Ādažu poligona teritorijā bez saskaņošanas ar Ādažu poligona administrāciju. Bez saskaņošanas atļauts pārvietoties pa koplietošanas ceļiem, kuri norādīti kartē uz informatīvajiem stendiem.

NBS atvainojas par sagādātajām neērtībām (šāvienu radīto troksni) 22. un 23.oktobrī sakarā ar kaujas šaušanu ar lielgabaliem.

Lai veiktu mācību uzdevumu izpildi, pa Rīgas apvedceļu (A5, A4) notiks militāro transporta līdzekļu kustība: 22.oktobrī no plkst. 07.00 no ZS 17.PABN teritorijas Mārupes pagastā uz Ādažu poligonu un 23.oktobrī no plkst. 17.00 no Ādažu poligona uz Mārupes pagastu.

NBS lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kā arī ievērot ceļu satiksmes noteikumus un satiksmes regulētāju norādījumus.