Latvija rūpīgi vērtēs EK priekšlikumu infrastruktūras attīstīšanai Eiropā

Latvija rūpīgi vērtēs Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu infrastruktūras attīstīšanai, ar kuru EK nāca klajā 19.oktobrī. "Savienot Eiropu" ir jauns instruments ES daudzgadu budžeta 2014.-2020. plānošanā. Tas uzsver infrastruktūras nozīmīgo lomu vienota tirgus izveidē un pirmo reizi paredz nopietnus līdzekļus - 50 miljardus eiro - infrastruktūras attīstīšanai transporta, enerģētikas un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) jomās.

EK iniciatīva daļēji atspoguļo Latvijas konsekventi pausto nostāju par enerģētikas izolētības novēršanu. Tāpat šim instrumentam būtu jāsniedz atbalsts Latvijai nozīmīgu projektu īstenošanā gan transporta, gan IKT jomās, izmantojot Latvijas reģionālās priekšrocības. Vienlaikus uzsveram, ka instrumentam "Savienojot Eiropu" jābūt papildinošam nevis aizstājošam tām aktivitātēm, kas Latvijā tiek finansētas no Kohēzijas fonda.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.