Dobeles novada pašvaldība gādā par drošu un labi aprīkotu ielu un ceļu infrastruktūru

Dobeles novada pašvaldība, apzinoties, ka droša un labi aprīkota ielu un ceļu infrastruktūra disciplinē satiksmes dalībniekus un novērš iespējamās avārijas situācijas, izmanto Eiropas Savienības fondu līdzekļus un savu līdzfinansējumu, lai realizētu vairākus ielu un ceļu rekonstrukcijas projektus.

Pašlaik apjomīgākais notiek Dobelē, Brīvības ielā, kas ir novada centra galvenā satiksmes maģistrāle. Dobelei nozīmīgs ir arī veloceliņu izbūves projekts, kas nodrošinās ne tikai velobraucēju, bet arī gājēju drošu pārvietošanos pilsētā. Satiksmes drošības uzlabojumi būs arī lauku teritorijās, piemēram, Jaunbērzē un Penkulē, kur septembrī tika uzsākti projektā plānotie darbi. Arī šī projekta mērķis ir likvidēt potenciāli bīstamās vietas un veidot gājējiem un riteņbraucējiem drošu infrastruktūru, atdalot tos no transportlīdzekļu plūsmas. Ir uzsākts arī ceļa Auri – Apgulde – Naudīte rekonstrukcijas projekts, kurā tiešie ieguvēji būs Naudītes un Auru pagasta iedzīvotāji.

Iestājoties rudenim un sākoties jaunam mācību gadam, aktualizējas jautājums par bērnu un pieaugušo drošību uz ceļa. Jo īpaši tas attiecas uz mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem – gājējiem un velosipēdistiem. Statistika rāda, ka tieši rudenī, pagarinoties diennakts tumšajam laikam, kad biežākas kļūst lietavas un migla, ir vislielākais ceļu satiksmes negadījumu skaits. Tāpēc Dobeles novada pašvaldība aicina ikvienu iedzīvotāju pievērst uzmanību satiksmes drošības īpatnībām gada tumšajā periodā un atgādina iedzīvotājiem, ka iešanas un braukšanas režīmu nepieciešams saskaņot ar ceļa un meteoroloģiskajiem apstākļiem.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais