Augulis: šogad veiktie ceļu būvdarbi vērienīgākie, tie jāturpina

Trešdien, 5.oktobrī, satiksmes ministrs Uldis Augulis kopā ar Latvijas valsts ceļi (LVC) valdes priekšsēdētāju Ivaru Pāži apmeklēja autoceļa P32 Līgatne - Skrīveri ceļu būves objektus.

Ministrs apskatīja autoceļa Līgatne- Skrīveri 13,9- 16,8 km ceļa posmā paveikto, jo minētais objekts tiks nodots ekspluatācijā šajā gadā, tajā būvdarbus veic PS TS „Ceļu būve”.

Nākamais pieturas punkts bija autoceļa Līgatne- Skrīveri 18,3- 27,4 km, kurā šobrīd norit intensīvi būvdarbi, kurus veic SIA „Via”. Kā informēja Via ražošanas direktors Andris Treijs, tad šobrīd minētajā ceļu posmā norit intensīvs ceļa paplašināšanas darbs, lai sagatavotu objektu nākamgad paredzētajiem asfaltēšanas darbiem, bet vienlaikus jāpaveic darbi, lai ceļa posms būtu lietojams ziemas sezonā. Sarunā tika norādīts uz tām problēmām, kuras sagādā ceļu būvētājiem būtiskas problēmas – zemju īpašuma jautājumu atrisināšana.

Satiksmes ministrs Augulis un LVC valdes priekšsēdētājs Pāže autoceļa 36,5-41,1 km tikās ar dabu veicējiem no SIA „8CBR” un pārrunāja būtiskākos jautājumus ceļu būvētājiem - būvdarbu plānošanas, kā arī projektu un ceļu kvalitātes jautājumus. Kā uzsvēra 8CBR valdes priekšsēdētājs Andris Lacbergs, tad darbi objektā noris pēc plānotā grafika, taču vienlaikus norādīja, ka ceļu būvētāji sagaida savlaicīgi izsludinātus konkursus dažādos ceļu objektos nākamajā gadā, jo tas ļautu tiem sagatavoties un plānot darbus pašiem ceļiniekiem.

Satiksmes ministrs Augulis tiekoties ar ceļiniekiem uzsvēra, ka tik būtiski ceļu remontdarbi nav veikti valsts divdesmit gadu pastāvēšanas laikā, tāpēc svarīgi būtu iesākto tik pat mērķtiecīgi turpināt arī nākamajos gadus, kad samazinoties ES finansējumam, ir jābūt stabilam valsts finansējumam autoceļu remontam.

Par paveikto šajā gadā ceļu remontdarbos plašāku ziņojumu LVC sniegs nākamajā nedēļā paredzētajā Ceļu padomes sēdē.

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais