Pašvaldības policija ziņo par atrastiem nesprāgušiem lādiņiem Siguldas novadā

4.oktobrī plkst.11.52 Siguldas novada Pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz kazkopības saimniecību "Lielgrodes", sakarā ar rakšanas darbu laikā atrastajiem otrā pasaules kara lādiņiem. Ierodoties notikuma vietā Pašvaldības policijas darbinieki nekavējoties izsauca Nacionālo bruņoto spēku sapierus, kas atrastos trīs lādiņus aiztransportēja uz drošāku vietu un neitralizēja.

Arī 5.oktobrī plkst.16.53 Siguldas novada Pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz iepriekš minēto saimniecību, kur rakšanas darbu laikā atkal tika atrasti nesprāguši otrā pasaules kara lādiņi. Ierodoties notikuma vietā Pašvaldības policija bīstamo vietu ierobežoja un veica tās apsargāšanu līdz sapieru ierašanās brīdim, 6.oktobra plkst.12.30. Sapieriem veicot vietas apsekošanu tika atrasti un izņemti 18 nesprāguši otrā pasaules kara laika lādiņi. Kopā šajā vietā divu dienu laikā tika atrasts 21 lādiņš. Pašvaldības policija atgādina, ka arī 3.oktobrī novada iedzīvotāji bija atraduši nesprāgušu lādiņu "Vecpakaušos".

Siguldas novada Pašvaldības policija aicina novada iedzīvotājus būt uzmanīgiem un par jebkuriem atrastajiem aizdomīgajiem priekšmetiem nekavējoties informēt Pašvaldības policiju un nebaidīties, ka izsaukums var būt nepamatots, ja tas izrādīsies kaut kas cits. Šis ir otrais gadījums divu dienu laikā, kad Pašvaldības policija saņem izsaukumu no novada iedzīvotājiem par atrasto nesprāgušo munīciju. Periodiskā lādiņu atrašana saistīta ar otrā pasaules kara ievērojamākajām kaujām Latvijas teritorijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.