Latvijā akreditētie ārvalstu vēstnieki viesosies Zemgalē

6.oktobrī Ārlietu ministrija organizē Latvijā rezidējošo ārvalstu vēstnieku un viņu dzīvesbiedru vizīti Zemgales pilētās Olainē, Jelgavā un Tērvetē.

Vēstnieki apmeklēs Olaines industriālo parku Nordic Industrial Park, kurš ir viens no nozares pamatlicējiem Latvijā un viens no vadošajiem industriālajiem parkiem kvalitātes un pakalpojumu jomā, kā arī akciju sabiedrību "Olainfarm", vienu no lielākajām gatavo zāļu un ķīmiski - farmaceitisko produktu ražotnēm Baltijā.

Jelgavā vēstniekiem būs iespēja iepazīties ar lielāko keramikas izstrādājumu ražotāju Baltijas valstīs SIA "Latvijas keramika A", kur ražošanā tiek izmantotas ekoloģiski tīras izejvielas un mūsdienu tehnoloģijas. Tāpat ārvalstu diplomāti apmeklēs Jelgavas 4.vidusskolu un Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas zvanu torni, kas ir viens no nozīmīgākajiem pēdējā laika renovētajiem objektiem Jelgavā. Minētais zvanu tornis ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un tajā ir izvietots Zemgales reģiona tūrisma un kultūrizglītības centrs.

Noslēdzot viesošanos Zemgalē, vēstniekiem būs iespēja iepazīt akciju sabiedrības "Agrofirma Tērvete" zirgu audzētavu un alus darītavu, kā arī apskatīt Tērvetes dabas parku.

Šādas vizītes tradicionāli Ārlietu ministrija organizē katru gadu ārvalstu vēstniekiem un dzīvesbiedriem, lai veicinātu Latvijas un ārvalstu sadarbību tūrisma, izglītības, uzņēmējdarbības un kultūras jomā. Šogad vizītē piedalīsies Latvijā akreditētie rezidējošie ārvalstu vēstnieki no 13 pasaules valstīm.

Svarīgākais