Daugavpilī grib attīstīt lidostu

Šodien Daugavpils domes sēdē pašvaldības deputātiem tiks prezentēti konkursa rezultāti un Daugavpils lidostas attīstības ideja, informēja SIA "Daugavpils lidosta" valdes loceklis Viktors Puzāns.

Lai arī interesi par SIA "Daugavpils lidosta" izsludināto konkursu izrādījušas 16 ārvalstu un 13 Latvijas kompānijas, vēlmi veidot ar SIA "Daugavpils lidosta" kopuzņēmumu starptautiskas reģionālas lidostas "Daugavpils" izveidei paudis viens pretendents - kompāniju GECI Espanola S.A. un SRDI S.A. grupa.

Ja pašvaldības deputātiem potenciālā kopuzņēmuma veidotāju piedāvātā Daugavpils lidostas attīstības stratēģija šķitīs piemērota, tiks uzsāktas sarunas par tās īstenošanu.

Puzāns uzsver, ka kopuzņēmuma dibināšana dos iespēju turpināt attīstīt lidostu un ļaus piesaistīt tās rekonstrukcijai līdzekļus no ES fondiem. Kopuzņēmums būs atbildīgs par lidostas rekonstrukcijas projekta realizāciju, par lidostas darbības veiksmīgu uzsākšanu un tās nodrošināšanu nākotnē.

Starptautiskas reģionālās lidostas izveide laika posmā līdz 2013.gadam uzlabos reģiona pieejamību, veicinās tā ekonomiskās aktivitātes un sekmēs investīciju piesaisti Daugavpilij un reģionam kopumā.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.