Kuldīgu apmeklē publiciste no Japānas

Piektdien, 30.septembrī, Kuldīgā viesojās japāņu fotogrāfe un publiciste Kyoko Aihara, lai sagatavotu materiālu par Kuldīgu un tās apkārtni, informē Kuldīgas tūrisma attīstības centrs.

Publiciste apskatīja Kuldīgas populārākos tūrisma apskates objektus - Ventas rumbu, Seno ķieģeļu tiltu, Pilsētas dārzu, kā arī Kuldīgas vecpilsētu un par nakšņošanas vietu izvēlējās viesnīcu "Metropole". Pa ceļam līdz Kuldīgai viņa apmeklēja Rundāles pili un lauku sētu „Indāni”, Kandavas novadā.

Publicistes vizīte tapusi pateicoties Tūrisma attīstības valsts aģentūrai, sadarbojoties ar Kuldīgas tūrisma attīstību centru.

Laikā no 28.septembra līdz 1.oktobrim savas Eiropas tūres apceļošanas laikā publiciste viesojas Latvijā. Viņa raksta par Eiropas valstīm (apskates vietām, ēdienu, tradīcijām), savukārt ārpus Japānas viņa ir pazīstama ar savām grāmatām par Japānas tradīcijām, piemēram, geišām (http://www.immortalgeisha.com/book_review_01.php?id=2). Kyoko Aihara raksti tiek izplatīti ar Kyodo news starpniecību – ziņu aģentūra, kas piegādā informāciju piecdesmit četrām Japānas vietējām avīzēm un žurnāliem, kopējā tirāža tai ir pieci miljoni. Tāpat Kyoko Aihara raksta žurnālam “Jocus”, kas tiek publicēts reizi divos mēnēšos visā Japānā. Raksts par Latviju plānots žurnālā “Jocus”.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.