Kuldīgā veidos Kurzemes telpiskās plānošanas un ilgtspējīgās attīstības centru

Kuldīgas novada dome un Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sadarbosies Kurzemes telpiskās plānošanas un ilgtspējīgas attīstības centra izveidē.

Projekts paredz izveidot Kurzemes Telpiskās plānošanas un ilgtspējīgās attīstības pētījumu centru Kuldīgā un RTU telpiskās un reģionālās attīstības pētījumu centra Telpiskās simulācijas laboratoriju Rīgā. Iesaistot Latvijas un ārzemju speciālistus, paredzēts izveidot telpiskās plānošanas institūciju starptautisko un lokālo tīklu. Tāpat paredzēts izstrādāt ilgtspējīgās attīstības stratēģiju, kas pielāgota Kuldīgas novada situācijai.

Projekta galvenais īstenotājs ir Kuldīgas novada dome, bet projekta partneris - RTU Telpiskās un reģionālās attīstības pētījumu centrs.

Kopējās projekta izmaksas ir 864 700 eiro jeb 607 711 lati. Galvenokārt projekts tiek finansēts ar Norvēģijas finanšu instrumenta palīdzību, bet daļu līdzfinansē Kuldīgas novada dome un RTU. Projektu paredzēts īstenot līdz 2011.gada 30.aprīlim.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais