Karavīri mācībās "Maimana 11" pilnveidos militārās iemaņas

No 3.oktobra līdz 14.oktobrim Ādažu poligonā notiks Sauszemes spēku kājnieku brigādes 2.kājnieku bataljona militārās mācības "Maimana 11," ar mērķi pārbaudīt vienības gatavību dalībai starptautiskajā operācijā Afganistānā.

Mācībās piedalīsies aptuveni 500 karavīru no Sauszemes spēku kājnieku bataljona, Mācību vadības pavēlniecības, Militārās policijas, Gaisa spēku aviācijas bāzes, Jūras spēku flotiles un Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona.

Sakarā ar lauka taktiskajām mācībām Ādažu poligonā Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka ir aizliegts iebraukt un ieiet Ādažu poligona teritorijā bez saskaņošanas ar Ādažu poligona administrāciju. Bez saskaņošanas atļauts pārvietoties tikai pa koplietošanas ceļiem, kuri norādīti kartē uz informatīvajiem stendiem.

Lai paaugstinātu karavīru profesionālās iemaņas dažādu militāro uzdevumu izpildei, ir plānots izmantot Ādažu, Sējas, Garkalnes un Carnikavas novadu pašvaldību teritorijās esošo publisko ceļu tīklu dažādu militāro uzdevumu izpildei (pārvietošanās ar autotransportu, konvojs, patrulēšana).

Plānota autokolonnas pārvietošana pa autoceļiem "VIA Baltica" un Rīga - Sigulda, satiksmes plūsmas regulēšanai iesaistot Militāro policiju.

Nacionālie bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām, lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kā arī ievērot ceļu satiksmes noteikumus un Militārās policijas satiksmes regulētāju norādījumus.