Olimpiskā diena Liepājā pulcē 720 skolu audzēkņus

Piektdien, 30.septembrī, Liepājas Olimpiskajā centrā uz kopīgo vingrošanu "Olimpiskā diena 2011" pulcējās 720 Liepājas skolu 5. klašu audzēkņi un viņu skolotāji.

"Olimpisko dienu 2011" Liepājā atklāja Latvijas Olimpiskās Komitejas ģenerālsekretārs un šī pasākuma LOK vēstnesis Liepājā Einars Fogelis. Gluži tāpat kā Latvijas Olimpiskās Komitejas ģenerālsekretārs sportiskā formā Liepājas Olimpiskajā centrā bija ieradies arī pilsētas mērs Uldis Sesks. Arī viņš bērniem novēlēja vingrot ne tikai šodien, bet arī citas dienas. Pirms Seska kunga uzrunas tika atskaņota Latvijas Olimpiskās Komitejas himna un pacelts karogs.

Lielas bērnu un arī pieaugušo ovācijas izpelnījās Olimpiskās dienas rīta rosmes vadītāja, motosportista Laura Feiberga ierašanās uz moča. Viņš veica arī vairākus braucienus pa lielās arēnas balkoniem. Tas bija ekskluzīvs gadījums Olimpiskā centra vēsturē. Pēc tam sportists piedalījās rīta rosmē un dalīja autogrāfus. Skolēniem bija iespēja aplūkot arī daļu no viņa izcīnītajām medaļām, kausiem.

Pulksten 10:05 tika dots starts rīta vingrošanai, kuru tiešraidē translēja "Radio SWH". Skolēni izpildīja gan dažādus stiepšanās vingrinājumus, gan veica pietupienus, gan vēl citādi pārbaudīja savu lokanību. Dažām komandām bija ieradušies arī līdzjutēji.

Pēc ķermeņa iesildīšanas sekoja Olimpiskās dienas stafete, kuru uzvarētāji galvenajā balvā saņēma "Swedbank" dāvāto bumbu grozu pilnu ar futbola, volejbola un basketbola bumbām. Pēc tam vairāku stundu garumā tika izspēlētas individuālās disciplīnas, kur skolēniem bija jāmet grozā bumba, jālec ar lecamauklu, jāizpilda florbola un futbola elementi, kā arī jāparāda sava fiziskā sagatavotība. Bet pēcpusdienā dalībniekiem nelielu šovu piedāvāja Liepājas sporta deju centrs "Lesto", deju klubi "Ekstra" un "Darky", kā arī muzicēja Emīls Balceris kopā ar Normundu Kalniņu.

Uzreiz pēc izklaides programmas sekoja laureātu apbalvošana itin visās šīs dienas disciplīnās. Tāpat tika apbalvoti trīs zīmējumu konkursa ar moto "Latvijas Olimpiskās komandas talismans Londonas 2012. gada Olimpiskajās spēlēs" zīmējumu autori. Par tiem kļuva Gustavs Grasis no Ezerkrasta sākumskolas, Jana Vjatkina no Liepājas 7.vidusskolas un Džuljeta Tomsone no Liepājas 5.vidusskolas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.