Ekoloģisku saimniekošanu novērtē ar „Zaļo sertifikātu”

Latvijas tūrisma mītņu nacionālā ekosertifikāta „Zaļais sertifikāts” novērtējuma komisijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Raimonda Vējoņa vadībā ceturtdien, 29. septembrī izskatīja 11 pretendentu atbilstība „ Zaļā sertifikāta” kritērijiem.

Komisija nolēma uz trim gadiem sertifikāt pagarināt brīvdienu mājām „Pakrasti”, „Zariņi”, „Azarkrosti”, viesu mājām „Zaļā sala”, „Akmeņi”, „Eglaine”, „Pie Pūces”, „Laikas” un lauku mājai „Upenīte”.

Savukārt viesu māja „Ezera māja” Liepājā un lauku māja „Ceļinieki” Viesītes novadā nacionālo ekosertifikātu saņēma pirmo reizi.

R. Vējonis pauž gandarījumu par tūrisma nozares uzņēmēju apņemšanos strādāt videi draudzīgi un atzīst, ka šāda saimniekošana ne vien palīdz saudzēt vidi un ietaupīt, bet arī pievilināt ceļotājus, kuriem ir tuvs zaļais dzīvesveids.

Ministrs iecerējis „Zaļo sertifikātu” tūrisma mītnēm pasniegt personīgi, tās apmeklējot un iepazīstoties ar saimniekiem.

„Zaļais sertifikāts” ir vides kvalitātes zīme tūrisma mītnēm, kurās tiek saudzēta vide un ainava, racionāli izmantoti ūdens un enerģijas resursi, organizēta videi draudzīga atkritumu savākšana un apsaimniekošana. Vairāk informācijas par „Zaļo sertifikātu” var atrast http://www.eko.celotajs.lv/ Lauku tūrisma saimniecību apsekošana notiek īstenojot Latvijas vides aizsardzības fonda finansētu projektu „"Zaļā sertifikāta" pretendentu pārbaude”.

Svarīgākais