Jakāns ieceļ Vaškevicu par jaunizveidotās Administratīvās pārvaldes direktoru

Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns savu līdzšinējo vietnieku Vladimiru Vaškeviču iecēlis par jaunizveidotās Administratīvās pārvaldes direktoru.

Saskaņā ar 2009.gada 12.jūnija grozījumiem likumā par VID, kas paredz no 1.novembra likvidēt VID teritoriālās iestādes, un, ievērojot ar Finanšu ministriju (FM) saskaņoto VID reorganizācijas plānu, Jakāns 15.oktobrī parakstījis virkni rīkojumu, izveidojot sešas struktūras - Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldi, Nodokļu kontroles pārvaldi, Nodokļu maksātāju konsultāciju pārvaldi, Muitas auditu pārvaldi, Administratīvo pārvaldi, Sabiedrisko attiecību pārvaldi.

Lai nodrošinātu savlaicīgu attiecīgo funkciju pārņemšanu no likvidējamām VID teritoriālajām iestādēm un VID struktūrvienībām, jaunajās VID struktūrvienībās iecelti struktūrvienību vadītāji, kā arī pārcelti darbinieki no līdzšinējām VID struktūrvienībām.

Atbilstoši jaunajai VID struktūrai ar VID ģenerāldirektora rīkojumu likvidēti divi VID ģenerāldirektora vietnieka amati.

Likvidēts VID ģenerāldirektora vietnieka amats, kura pārraudzībā līdz šim bija Informātikas pārvalde un Valsts amatpersonu datu administrēšanas pārvalde, un līdzšinējais VID ģenerāldirektora vietnieks Kaspars Čerņeckis pārcelts Iekšējā audita pārvaldes direktora amatā.

Līdz ar reorganizācijas īstenošanu likvidēts arī VID ģenerāldirektora vietnieka amats, kura pārraudzībā līdz šim bija Personāla un stratēģiskās attīstības pārvalde un Iekšējā audita pārvalde.

Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes direktora amatā iecelta Inga Brutāne, kura līdz šim bija Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktore, Nodokļu kontroles pārvaldes direktora amatā iecelts Aigars Undzēns, kurš līdz šim bija Rīgas reģionālās iestādes direktors un līdz 1.novembrim paralēli turpinās pildīt Rīgas reģionālās iestādes direktora pienākumus, Nodokļu maksātāju konsultāciju pārvaldes direktora amatā iecelts Uģis Muskovs, kurš līdz šim bija Vidzemes reģionālās iestādes direktors un līdz 1.novembrim paralēli turpinās pildīt Vidzemes reģionālās iestādes direktora pienākumus.

Savukārt Muitas auditu pārvaldes direktora amatā iecelts Viktors Liepiņš, kurš līdz šim bija Rīgas muitas reģionālās iestādes direktors un līdz 1.novembrim paralēli turpinās pildīt Rīgas muitas reģionālās iestādes direktora pienākumus, bet Sabiedrisko attiecību daļas priekšnieka amatā iecelta Agnese Grīnberga, kura līdz šim bija Komunikācijas daļas priekšniece.

Muitas kriminālpārvaldes direktora amatā iecelts Ēriks Zaļenieks, kurš līdz šim bija Muitas kriminālpārvaldes direktora vietas izpildītājs un Izmeklēšanas daļas priekšnieks, savukārt Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktora amatā pārcelta Nelija Jezdakova, kura līdz šim bija VID ģenerāldirektora pirmā vietniece, Galvenās nodokļu pārvaldes direktore.

Par Galvenās nodokļu pārvaldes direktora vietas izpildītāju iecelta Galvenās nodokļu pārvaldes direktora vietniece Inese Bahanovska.

Svarīgākais