Valdis Zatlers ir pārsteigts par Rīgas mēra izvairīšanos no Latvijas okupācijas fakta pieminēšanas

Valsts prezidents Valdis Zatlers juties pārsteigts, uzzinot, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) Okupācijas muzeja apmeklējuma laikā izvairījies no mūsu valsts okupācijas fakta pieminēšanas.

V. Zatlers medijiem norādījis, ka bijis pārsteigts, jo Latvijas okupācijas fakts ir visiem zināms un rakstiski to atzinušas 29 valstis.

"Viss ir vēlētāju rokās," teica prezidents, norādot, ka viņiem ir nepieciešams zināt to cilvēku uzskatus, par kuriem viņi balso.

Kā jau ziņots, Ušakovs vakar pēc Okupācijas muzeja apmeklējuma žurnālistiem precīzi neatbildēja, vai viņš atzīst Latvijas okupācijas faktu vai nē.

Ušakovs žurnālistiem atzina, ka 1940.gadā tikusi veikta nedemokrātiska inkorporācija, bet par to, vai tā bija okupācija, ''lai runā vēsturnieki''.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais