Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Krieviete laulības ceremonijas laikā gandrīz noģībst valsts valodas dēļ

Piektdien Liepājas Dzimtsarakstu nodaļā kāzu ceremonijas laikā noticis šokējošs incidents – laulību ceremonijas laikā izcēlies tracis par to, ka ceremonija notiek nevis krievu, bet latviešu valodā.

Laulību ceremonijas laikā, jaunās sievas dumpinieciski noskaņotā meita sākusi izteikt pretenzijas par to, ka kāzu ceremonija nenotiek, viņasprāt, valsts valodā – krieviski. Meitene esot bijusi pārliecināta, ka jau vairākus gadus Latvijā ir arī otra valsts valoda – krievu, un vainīgi esot dzimtsarakstu nodaļas darbinieki, ka to nezinot.

Dzimtsarakstu nodaļā arī informēja, ka jaunais pāris jau iepriekš brīdināts par to, ka ceremonija notiks latviešu valodā, taču līgavas meita to nav zinājusi un sacēlusi traci.

Vārdu apmaiņa par šo tematu ieguvusi tik emocionālu nokrāsu, ka krieviski runājošā dāma gandrīz noģībusi viesu acu priekšā. Tikai pēc auksta ūdens malka un pārējo ceremonijas dalībnieku mierinājumiem dāma visžēlīgi piekritusi, ka ceremonija pagaidām tiek turpināta latviešu valodā un miermīlīgā ceļā panākta arī savstarpēja saprašanās par to, ka latviešu valoda pagaidām Latvijā ir vienīgā valsts valoda.