Sagatavoti hidrogrāfiskā tīkla lietošanas un uzturēšanas noteikumi

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja 22. septembrī nolēma virzīt izskatīšanai domē jaunu saistošo noteikumu „Rīgas pilsētas hidrogrāfiskā tīkla lietošanas un uzturēšanas noteikumi” projektu.

Noteikumos reglamentēta Rīgas hidrogrāfiskā tīkla, tajā skaitā, arī meliorācijas sistēmas, pārvaldīšanas un aizsardzības kārtība, kā arī noteiktas prasības notekūdeņu novadīšanai Rīgas pilsētas hidrogrāfiskā tīkla objektos. Projektā ir minētās maksimāli pieļaujamo piesārņojošo vielu koncentrāciju lietus notekūdeņu kanalizācijas sistēmā un vidē novadāmajiem lietus notekūdeņiem.

Lai nodrošinātu racionālu un drošu ūdens akvatoriju izmantošanu iedzīvotāju rekreācijai, vienā no projekta pielikumiem uzskaitīti Rīgas parku virszemes ūdens objekti, kuros būs aizliegts izmantot motorizētos kuģošanas līdzekļus.

Projektā ir nodalītas kompetences un atbildība starp dažādām pašvaldības institūcijām un privātpersonām - zemes īpašniekiem attiecībā uz meliorācijas sistēmu un atsevišķu hidrogrāfiskā tīkla objektu uzturēšanu un pārvaldīšanu. Ar šiem saistošajiem noteikumiem tiks precizētas pašvaldības institūciju un privātpersonu atbildības robežas, kā arī noteikta atbildība par noteikumu neievērošanu, paredzot soda naudu fiziskām personām līdz Ls 500, bet juridiskajām personām – līdz Ls 10 000.

Svarīgākais