Valmieras pilsētas pašvaldības domes sēdē atliek aizsargdambja būvniecības ieceri

Ceturtdien, 22. septembrī, Valmieras pilsētas pašvaldības domes sēdē deputāti nolēma atlikt aizsargdambja Mazā Stacijas ielā 19 būvniecības ieceres realizāciju.

Domes deputāti tika iepazīstināti ar aizsargdambja būvniecības publiskās apspriešanas rezultātiem – publiskās apspriešanas laikā tika saņemtas 12 aizpildītas aptaujas anketas un viens elektroniski pausts viedoklis, kā arī uzklausīti viedokļi būvniecības publiskās apspriešanas sanāksmē, kas norisinājās 17. augustā Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā ēkā. Anketās astoņi paustie viedokļi bija par projekta ieceres realizāciju, kuras rezultātā pilsēta iegūtu vēl vienu sakoptu teritoriju, savukārt pret būvniecības ieceri balsoja pieci aptaujas dalībnieki, argumentējot savu viedokli ar Gaujas ūdeņu neparedzamo darbību plūdu laikā pēc projekta realizācijas, kas rada bažas par citu blakus esošo īpašumu applūšanu. Viedokļi par būvniecības ieceri tika uzklausīti arī atklātā sanāksmē, kurā piedalījās pieci interesenti, arī šajā sanāksmē viedokļi dalījās. Galvenais arguments pret aizsargdambja būvniecību ir nepietiekama situācijas izpēte un tehniski ekonomiskā pamatojuma neesamība, bet kā pozitīvais aspekts tika minēta vides sakārtošana un applūšanas riska mazināšana.

Valmieras pilsētas Būvvaldes vadītāja Jolanta Brūniņa: „Papildus apspriešanas laikā Valmieras pilsētas Būvvalde pieprasīja Valsts Vides dienesta Valmieras reģionālajai vides pārvaldei atzinumu par ietekmes uz vidi sākotnējā izvērtējuma nepieciešamību. Valmieras reģionālā vides pārvalde sniegusi šādu atzinumu, kurā ir noteikts, ka iecerētajai aizsargdambja būvniecībai ir jāveic ietekmes uz vidi sākotnējais izvērtējums. Iepazīstoties ar publiskās apspriešanas rezultātiem, Valmieras pilsētas Būvvalde secina, ka aizsargdambja būvniecības iecere Mazā Stacijas ielā 19 ir atbalstāma, tomēr, pirms projektēšanas darbu uzsākšanas nepieciešams veikt ietekmes uz vidi sākotnējo novērtējumu un izstrādāt ieceres tehniski ekonomisko pamatojumu.”

Svarīgākais