Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Pie valdības vīrietis piketē pret geju un lesbiešu laulību legalizāciju

© F64 Photo Agency

Garāmgājēju uzmanību pēdējās dienās piesaistījis kāda vīrieša individuāls pikets zaļajā zonā pie Ministru kabineta. Aleksandram Ozolam rokās plakāts ar līdz galam neizprotamu vēstījumu un pie kājām zemē izveidota neliela ekspozīcija ar rotaļlietām, zīmējumiem un citiem „mākslas” objektiem.

Neatkarīgās jautāts, ar ko piketētājs ir neapmierināts, vīrietis stāsta, ka viņu satrauc aktuālā informācija par plānoto valdības lēmumu – legalizēt geju un lesbiešu laulības. ”Izvēles tiesības ir arī tiem, kas vēlas dzīvot sakoptā vidē un veselībai nekaitīgos apstākļos. Maldu ceļi ir atkarība. Pie šiem maldu ceļiem es pieskaitu arī viendzimuma laulības, gejus un homoseksuāļus,” Aleksandrs skaidro. Uz jautājumu par to, kas tieši šajās viendzimuma laulībās vīrietim šķiet kaitīgs, viņš atbild, ka no tā gan fiziski, gan garīgi ciešot neaizsargāti cilvēki. Tādā veidā notiekot neapzināts ļaunums.

Aleksandrs pastāsta, ka šobrīd viņa pamatnodarbošanās ir aktuālas informācijas sniegšana, bet jau divus gadus viņš nemaksājot nodokļus, jo neesot darba. Uzskata sevi par necienīgu Latvijas pilsoni un pusotru gadu jau mēģina atteikties no Latvijas pilsonības, bet līdz galam tās tā arī nav izdevies.