Raimonds Pauls nodos Latvijas Radio ierakstu studijai jaunu koncertflīģeli

© f64

Ar Pētera Avena fonda PAAUDZE (Generation) atbalstu Latvijas mūziķu rīcībā būs viens no labākajiem koncertflīģeļiem, kas veidots leģendārajā flīģeļu ražotnē Steinway&Sons. Fonds koncertflīģeli dāvina latviešu mūzikas leģendai, pianistam Raimondam Paulam, kurš, savukārt, instrumentu nodod Latvijas Radio skaņu ierakstu studijai.

"Mūsu labdarības fonds Latvijā darbojas trīs gadus, kuru laikā atbalsts sniegts gan kultūrai, gan bērnu veselības aizsardzībai. Latvijas kultūras telpā redzamas daudzas pasaulslavenas mūziķu figūras, ar kurām Latvija var patiesi lepoties. Raimonda Paula vārds jau šobrīd ir leģendārs, viņš ir sava laikmeta zīme un arī valsts starpkultūru vizītkarte. Esam gandarīti, ka mūsu dāvinājumu - Steinway&Sons koncertflīģeli Maestro nodos Latvijas Radio ierakstu studijas rīcībā, tā sniedzot iespēju ierakstīt mūzikas interpretācijas uz izcila instrumenta. Ceram, ka tas būs vērtīs ieguvums Latvijas mūzikas dzīvei," akcentē Pēters Avens.

"Uzņēmums Steinway&Sons ir unikāla klavieru ražotne, kuras darbības filozofija balstās uz patiesu ideālu sasniegšanu - vēlmi un spēju izgatavot labākās klavieres pasaulē. Pēc daudzu mūziķu atzinuma Steinway&Sons instrumentiem piemīt izcila skaņu un atsaucīgs pieskāriens, kas apbur pat visprasīgākos pianistus. Latvijas Radio ierakstu studijai, kurā pats esmu veicis neskaitāmus ierakstus, jauns un izcils instruments ir vitāli nepieciešams," akcentē Raimonds Pauls.

Latvijas Radio programmas KLASIKA direktore Gunda Vaivode: "Radio visos laikos ir bijusi vieta, kur līdzās aktuālajai un bieži vien ātri gaistošajai informācijai rodas paliekošas kultūrvērtības. Tā ir vieta, kur koncentrējas mūzika. Latvijas Radio studijā ir tapuši Ilzes Graubiņas, Raimonda Paula, Vestarda Šimkus un citu izcilu latviešu pianistu ieskaņojumi. Pēdējā laikā situācija bija krietni sabremzēta, jo pirms gandrīz trīsdesmit gadiem iegādātie koncertflīģeļi savu mūžu bija atdevīgi nokalpojuši. Tagad, pateicoties Maestro Paula iniciatīvai, Latvijas Radio ir ieguvis jaunu Steinway. Tas nozīmē, ka būs ne tikai "dzīvie" koncerti, bet taps arī jauni klaviermūzikas, vokālās, džeza un kamermūzikas ieraksti."

Pētera Avena labdarības fondu PAAUDZE 2008.gadā dibināja Pēters un Jelena Avena. Fonda darbības galvenie mērķi ir atbalsts bērnu veselības aizsardzībai, Krievijas un Latvijas kultūras apmaiņas projektiem, kā arī stipendijas un granti zinātnes jomā. Ar fonda atbalstu šobrīd tiek atjaunota viena no skaistākajām luterāņu baznīcām Latvijā - Jaunpiebalgas Sv.Toma baznīca, Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai uzdāvināts nozīmīga diagnostikas aparatūra, kas ļauj būtiski uzlabot daudzu smagu saslimšanu diagnostiku un ārstēšanu, izdots latviešu dzejnieku krievu valodā sarakstītu dzejoļu krājums, norit Ritas Valneres izstāde u.c.

Koncertflīģeļa dāvināšanai būs veltīts Labdarības koncerts, kas 5.oktobrī notiks Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē. Koncertā muzicēs Raimonds Pauls un jaunie latviešu pianisti, bet Latvijas Radio studijā instruments tiks ieskandināts 30.oktobrī ar koncertu tiešajā ēterā programmā KLASIKA.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais