Saeimas vēlēšanu laikā „Sadales tīkls” nodrošinās operatīvā personāla paaugstinātu gatavību

Lai nodrošinātu nepārtrauktu elektroenerģijas piegādi un vajadzības gadījumā - operatīvu elektroapgādes atjaunošanu vēlēšanu iecirkņiem, AS „Sadales tīkls” dispečeri un operatīvo izbraukumu brigāžu elektromontieri 2011. gada 17. septembrī strādās pastiprinātā režīmā.

Iedzīvotājiem konstatējot elektroiekārtu bojājumu vai defektu, kā arī elektroenerģijas piegādes pārtraukumu gadījumā lūdzam nekavējoties ziņot un zvanīt uz AS „Latvenergo” Klientu servisa bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404. Lai operatīvi un sekmīgi novērstu bojājumu, zvanot lūdzam nosaukt precīzu informāciju par bojājuma atrašanās vietu.

AS „Sadales tīkls” aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari vai zemē redz norautu elektrolīniju vadu, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

AS “Sadales tīkls” ar elektroenerģiju apgādā aptuveni 1 miljonu klientu visā Latvijā. Elektroenerģijas sadales sistēmas tīklu kopgarums ir aptuveni 90 tūkstoši kilometru, no tiem trešo daļu veido vidsprieguma (6 – 20 kV) tīkls un apmēram divas trešdaļas – zemsprieguma (0,4 kV) tīkls. Zemsprieguma tīklam pieslēgto lietotāju elektroietaišu apgādi nodrošina 25 tūkstoši transformatoru apakšstaciju.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais