Kravu pārvadājumu jomā izplatītākie joprojām atpūtas laika režīma pārkāpumi

Pārbaudot 25 kravas automobiļus, policijas darbinieki Grenctāles robežkontroles punktā konstatējuši piecus pārkāpumus, visi administratīvie protokoli sastādīti par darba un atpūtas laika režīma neievērošanu.

Kā ziņots iepriekš, vakar, 2011.gada 14.septembrī, Valsts policijas Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa un Ceļu policijas speciālā nodaļa sadarbībā ar Lietuvas ceļu policiju un Lietuvas ceļu transporta inspekciju un Latvijas Valsts robežsardzi Grenctāles robežkontroles punktā veica kravas un pasažieru pārvadājumu kontroles pasākumus.

Autopārvadājumu uzraudzības nodaļas darbinieki veica 16 kravas automobiļu pārbaudes un konstatēja trīs administratīvos pārkāpumus par darba un atpūtas laika režīma neievērošanu.

Valsts Robežsardze, savukārt, pārbaudīja 68 vieglās automašīnas un sešus autobusus, konstatējot vienu administratīvo pārkāpumu protokolu.

Lietuvas kolēģi veica deviņu kravas automobiļu kontroli un sastādīja trīs administratīvo pārkāpumu protokolus par pārkāpumiem darba un atpūtas laika režīma ievērošanā.

Kopējā autopārvadājumu kontrole tiek īstenota Eiropas valstu ceļu policijas tīkla TISPOL vienotas operācijas ietvaros.

Kontroles pasākumus, lai novērstu pārkāpumus autopārvadājumu jomā, Valsts policija veiks arī turpmāk, šajā mēnesī plānots uzsākt līdzīgu sadarbību ar Igaunijas kolēģiem.

Svarīgākais