Pašvaldību savienība aicina uz konferenci par pašvaldību sadarbību

Trešdien, 21.oktobrī, no plkst.10 līdz 15.30 viesnīcā "Maritim Park hotel Riga", Slokas ielā 1, Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aicina pašvaldību vadītājus, projektu speciālistus, darbiniekus pašvaldību sadraudzības jautājumos un žurnālistus uz konferenci "Pašvaldību sadarbība - jauni risinājumi attīstībai", informē LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dace Zvirbule.

Konferences pamattēmas ir pašvaldību sadraudzība un attīstība, tās tiks apskatītas gan ar Latvijas pašvaldību īstenoto aktivitāšu piemēriem, gan vairāku Eiropas valstu - Lietuvas, Somijas, Dānijas un Igaunijas - pašvaldību veiksmīgāko īstenoto projektu piemēriem un īstenotajām aktivitātēm savas pašvaldības attīstībai.

Plenārsēdē Latvijas un ārvalstu eksperti un pašvaldību pārstāvji dalībniekus iepazīstinās ar pašvaldību pieredzi, veicinot attīstību, cenšoties pārvarēt ekonomisko krīzi un veiksmīgi sadarbojoties starptautiskā mērogā.

Vides un klimata pārmaiņu darba grupā interesenti uzzinās par vairākās Somijas pašvaldībās īstenotu starptautisku projektu vides jomā, Lietuvas pašvaldību īstenotajām starptautiskajām un vietēja mēroga aktivitātēm vides jomā, kā arī Jēkabpils pašvaldības veiksmīgo pieredzi, īstenojot starptautiskus energoefektivitātes projektus.

Savukārt pašvaldību sadraudzības darba grupas dalībnieki uzzinās par to, kas Dānijā mainījās pašvaldību sadraudzības jomā pēc administratīvi teritoriālās reformas. Ar savu pieredzi pašvaldību sadraudzībā iepazīstinās Igaunijas pārstāvji, piedāvājot ieskatu pašvaldību sadraudzības tendencēs, kā arī kopīgi ar Latvijas kolēģi iepazīstinot ar veiksmīgu sadraudzības piemēru vairāku gadu garumā.

Konference norisinās LPS īstenota un Eiropas Komisijas finansēta projekta "Atbalsta pasākumi pašvaldību sadraudzībai" ietvaros, kura viens no mērķiem ir veicināt pašvaldību sadraudzību un izveidot pašvaldību sadraudzības koordinatoru tīklu, tā sekmējot informācijas apmaiņu, pašvaldību sadraudzību un starptautisku projektu īstenošanu.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.