Valkā uzsāks notekūdeņu attīrīšanas iekārtu būvniecību

Valkā ar ES Kohēzijas fonda (turpmāk – KF) atbalstu rīt, 16.septembrī, tiks uzsākta notekūdeņu attīrīšanas iekārtu būvniecība. Svinīgajā pasākumā piedalīsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

Ministrs ar gandarījumu atzīst, ka Valka pievienojas vēl veselai virknei pašvaldību, kurās ar KF finansiālu atbalstu tiks sakārtota ūdenssaimniecība, un līdz ar to iedzīvotājiem būs pieejams kvalitatīvāks dzeramais ūdens, kā arī mazināti vides piesārņojuma riski.

Šo iekārtu projektēšanas un būvniecības kopējās izmaksas ir 1 486 472,28 LVL (bez PVN). Tās tiks būvētas projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Valkā, II kārta” (turpmāk – projekts) ietvaros un atradīsies blakus vecajai attīrīšanas stacijai.

Pašlaik projekta ietvaros Valkā notiek arī ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu rekonstrukcija un izbūve.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 5,7 milj. LVL, no tiem 3,6 milj. LVL finansē KF, bet 190 tūkst. LVL ir finansējama saņēmēja – Valkas novada domes - līdzfinansējums.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais