Iekšlietu ministrija atliek jauna kompleksa būvniecību Rūdolfa ielā

Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju un nākamā gada budžeta prognozes, Iekšlietu ministrija ir pārvērtējusi jauno objektu būvniecības ieceres un lūgusi valdību atlikt uz vēlāku laiku plānotā Valsts robežsardzes un citu dienestu kompleksa celtniecību Rīgā, Rūdolfa ielā 5.

Iekšlietu ministrija šodien notikušajā valdības sēdē aicināja Ministru kabineta locekļus par gadu pagarināt iepriekš noteikto termiņu, kurā ministrijai bija uzdots sagatavot un saskaņot tehnisko uzdevumu par Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes, Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes, Drošības policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ēku būvniecību un rekonstrukciju Rīgā, Rūdolfa ielā 5, nra.lv informēja ministrijas Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas pārvaldes vecākais referents Andrejs Rjabcevs..

Tāpat ministrija pārvērtējusi prioritātes un nolēmusi, ka būvniecības pirmajā kārtā būtu jāiekļauj dienestu tiešajam darbam nepieciešamo ēku celtniecība, nevis iepriekš noteiktā sporta kompleksa pabeigšana, kura būvniecības darbu iepirkuma procedūru būtu bijis jāuzsāk jau līdz 28.oktobrim. Tādējādi tagad valsts budžetam papildus slodze netiks uzlikta agrāk par 2014.gadu.

Ministru kabinets pagājušajā gadā atbalstīja Iekšlietu ministrijas ieceri pašreizējā Valsts robežsardzes teritorijā Rūdolfa ielā 5 būvēt administratīvo ēku kompleksu vairāku Iekšlietu ministrijas dienestu vajadzībām. Šajā teritorijā iecerēts būvēt divas jaunas piecstāvu ēkas, pabeigt pirms sešiem gadiem iesāktā sporta kompleksa būvniecību, kā arī atjaunot pašreizējo Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes ēku.

Bez robežsardzes jaunajā administratīvajā kompleksā atrastos arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta struktūrvienības, kas pašlaik ir izvietotas Rīgas pašvaldībai piederošās telpās, kuras ir sliktā tehniskā stāvoklī. Ēkas būvētas 1880.-1888.gadā un to platība ir nepietiekama visu darbinieku izvietošanai, taču paplašināšana nav iespējama, jo to nepieļauj vēsturiskā apbūve. Tāpat arī Drošības policijai nepieciešamas jaunas telpas, jo pašreizējās ir gan tehniski nolietotas, gan arī tajās ir sarežģīti nodrošināt Eiropas Savienības un NATO drošības prasības.

Rūdolfa ielas kompleksa projekts tiek īstenots, sadarbojoties ar valsts akciju sabiedrību „Valsts nekustamie īpašumi”. Lai nodrošinātu būvniecību, VNĪ tiks nodoti pašreizējie Iekšlietu ministrijas īpašumi Rūdolfa ielā, un Iekšlietu ministrija būs jaunbūvējamo un atjaunoto ēku nomnieks, paredzot attiecīgas ilgtermiņa saistības valsts budžetā.

Svarīgākais