Aprit 10 gadi kopš 2001. gada terora akta ASV

© Scanpix/Greg Semendinger

Lai pieminētu 10 gadskārtu kopš 2001. gada 11. septembra traģiskajiem notikumiem, ASV vēstniecība Rīgā organizēs pasākumus, kas veltīti 11. septembra teroristu uzbrukumu atcerei Pasaules tirdzniecības centrā un Pentagonā.

Svētdien, 11.septembrī, tieši plkst. 15.45, ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere un Rīgas pilsētas mērs Nils Ušakovs, kā arī Latvijas neatliekamo palīdzības dienestu pārstāvji Vašingtona laukumā iestādīs Amerikas tulpju koku un atklās piemiņas plāksni, kura būs īpašs piemineklis šiem skumjajiem notikumiem pirms desmit gadiem. Uz pasākumu ierasties ir aicināts ikviens interesents. Tās pašas dienas vakarā plkst. 18.00 Sv. Jāņa baznīcā notiks terora aktu upuru piemiņai veltīts koncerts, kurā piedalīsies Latvijas Universitātes pūtēju orķestris, Latvijas Universitātes jauktais koris DeCoro un Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris Sola. Šo koncertu apmeklēs ASV vēstniece Latvijā Džudita Gārbere, Latvijas Republikas prezidents Andris Bērziņš un citas valsts augstākās amatpersonas. Ieeja koncertā ir bez maksas un ikviens ir aicināts to apmeklēt.

Svētdien, plkst. 17.00 īpašs koncerts notiks arī Liepājas Latviešu biedrības namā. Koncertā piedalīsies Liepājas simfoniskais orķestris Amber Sound un solists Ints Dālderis. Koncertu apmeklēs ASV vēstnieces vietniece Karina Maklelanda, kura pirms koncerta teiks īsu uzrunu klātesošajiem. Svētdien, plkst. 15.45 ASV vēstniecības padomnieks politiskajos un ekonomikas jautājumos Braiens Fips apmeklēs arī koru koncertu pie Brīvības pieminekļa.

Svarīgākais