Instruktoru skolas karavīri apmāca Moldovas Bruņoto spēku virsniekus un instruktorus

No 9.septembra līdz 28.oktobrim Moldovas 3.motorizētajā kājnieku brigādē septiņi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Instruktoru skolas karavīri Moldovas bruņoto spēku instruktoriem un virsniekiem pasniegs otrā līmeņa instruktoru apmācību.

2009.gada pirmajā pusē septiņi NBS Instruktoru skolas karavīri Moldovas Bulboca mācību poligonā pasniedza Jaunākā instruktora kursu, kurā zināšanas apguva 32 Moldova bruņoto spēku kursanti. Savukārt otro Jaunākā instruktora kursu, kuru arī apguva 32 Moldovas bruņoto spēku kursanti un kas notika 2010.gada otrajā pusē, organizēja Moldovas bruņoto spēku pirmā Jaunākā instruktora kursa absolventi, bet trīs Latvijas Instruktoru skolas instruktori uzraudzīja un sniedza nepieciešamo atbalstu kursa norises laikā.

Otrā līmeņa Instruktoru kursa mērķis ir sniegt kursantiem nepieciešamās zināšanas un iemaņas, lai viņi varētu patstāvīgi apmācīt personālu vada līmenī un pildīt vada seržanta pienākumus dažādu spēku veidu vienībās miera apstākļos. Kurss ir sadalīts piecās daļās: teorētiskā daļa, kurā tiek apgūti reglamenti, fizisko nodarbību vadīšana un organizēšana, militārā vadība, ieskats NATO, apgādes organizēšana, militārie apzīmējumi, lēmuma pieņemšanas process un personāla vadības pamatprincipi; nodarbību analizēšana un vērtēšana; kaujas procedūra; apmācību plānošana un taktika, kuras laikā tiek apgūta dažāda veida operāciju izpilde vada līmenī.

Latvijā

Jāvērtē, vai un kā sankciju piemērošana nelietderīgi naudu tērējušām iestādēm ietekmētu iestāžu pakalpojumu saņēmējus - iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča priekšlikumu, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais