Sestdien Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā notiks Pasaules pirmās palīdzības diena

Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) š.g. 10.septembrī, Pasaules pirmās palīdzības dienā, Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā Rīgā, organizē republikāniskās PIRMĀS PALĪDZĪBAS sniegšanas sacensības skolēniem. Šāda līmeņa sacensības tiek rīkotas jau 15.reizi Latvijā un šogad sacensībās piedalīsies Latvijas 15 labākās pilsētu/novadu skolu uzvarētājkomandas.

Sacensību sākums paredzēts plkst.11:00, tajās piedalīsies dalībnieki, kas ir apmācīti pirmās palīdzības sniegšanai 2010/2011 mācību gadā un uzvarējuši vietējā mēroga sacensībās.

Sacensību mērķis ir pilnveidot skolēnu zināšanas par Pirmās Palīdzības (PP) būtību un ļaut pārbaudīt savas PP sniegšanas prasmes īstenībai pietuvinātās situācijās, lai skolēni ar drosmi palīdz cietušajiem dzīvībai un veselībai kritiskās situācijās.

Darbība sacensībās risināsies 14 praktiskajos un erudīcijas etapos, tādos, kā: negadījums ar velosipēdu, motociklu, starpgadījums ar zirgiem, "pikniks", "ezers", kā arī pirmās palīdzības tests, NMP izsaukšana u.c. Izveidotie etapi ir saskaņoti LR LM Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā. Sacensību galvenais tiesnesis- Haralds Lučkovskis, NMPD galvenais speciālists pirmās palīdzības jautājumos.

Sacensību laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbību, kas ikdienā sastopas ar pirmās palīdzības sniegšanu cietušajiem un saslimušajiem dzīvībai kritiskās situācijās, iepazīstinās dalībniekus ar NMP brigāžu darba specifiku, specializētā medicīniskā transporta aprīkojumu un to iespējām dzīvības glābšanai, kā arī informēs par biežākiem traumu un nelaimes gadījumiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais