Brīdina par sestdien iespējamiem satiksmes traucējumiem Ķekavā

Rīt, 10.septembrī, Ķekavā notiek starptautiskais festivāls "Via Ķekava 2011", kā dēļ iespējami satiksmes traucējumi Ķekavas centrā, kā arī uz šosejas A7 Rīga-Bauska, caurbraucot Ķekavai.

Ķekavas novada dome aicina autobraucējus pievērst pastiprinātu uzmanību transporta plūsmas un stāvēšanas ierobežojumiem Ķekavas teritorijā, kā arī būt piesardzīgiem, jo šosejas A7 Ķekavas ceļa posmā iespējama pastiprināta cilvēku plūsma un transporta sastrēgumi.

Festivāls notiks Ķekavas centrā, tāpēc sestdien no plkst.8:00-19:00 plānoti transportlīdzekļu satiksmes ierobežojumi. Šajā laika posmā būs slēgta Nākotnes iela virzienā no A7 šosejas līdz Ķekavas mūzikas skolai. Apbraucamais ceļš nokļūšanai dzīves vai darba vietai ar atbilstošām informatīvām zīmēm ir paredzēts pa Dienvidu ielu. Precīzāka informācija par ierobežojumiem pieejama Ķekavas novada mājas lapā www.kekavasnovads.lv.

Aicinām iedzīvotājus, festivāla viesus un autovadītājus būt piesardzīgiem un saprotošiem.

Atgādinām, ka rīt norit festivāla kulminācijas diena. Visas dienas garumā Ķekavas centrā un novadā notiks dažādi pasākumi - amatnieku tirdziņš, galda spēļu maratons, seno mūzikas instrumentu paraugdemonstrējumi, dažādi koncerti, izstādes, radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem u.c. aktivitātes.

Festivāla noslēguma dienas īpašais piedāvājums ir septiņu festivāla dalībvalstu Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Vācijas un Turcijas pārstāvniecību informatīvās teltis Ķekavas centrā, kurās varēs iepazīt sadraudzības valstu kultūru, tradīcijas, vēsturi, tūrisma iespējas un tautas tērpus. Savukārt īpašajā degustāciju ielā varēs izgaršot šo valstu nacionālos ēdienus, kā arī Latvijas uzņēmumu piedāvātos produktus. Dažādu tautu mūziku un tradīcijas varēs iepazīt arī 1.starptautiskajā Katlakalna folkloras festivālā un sadraudzības valstu koncertā "Vienotā rakstā - krāsu, nošu, deju, domu un sirdspukstu rakstā", kurā piedalīsies tautas deju kolektīvi un mūziķu apvienības no visām festivāla dalībvalstīm.

Festivāls noslēgsies ar rokkoncertu "Bliez no bedres" pie t/c "Liiba" un zaļumballi ar grupas "Dzelzs Vilks" piedalīšanos.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais