Konkurentu cīņa Rīgas atkritumu tirgū var kļūt vēl asāka

Zviedru kompānijai Ragn-Sells iegādājoties Latvijas uzņēmumu Exto-D, cīņa Rīgas atkritumu tirgū var kļūt vēl asāka.

Pirkuma faktu laikrakstam Dienas Bizness apliecināja Ragn-Sells valdes loceklis Lars Parnebjorks, neslēpjot, ka darījums noticis, lai varētu ienākt Rīgas mājsaimniecību atkritumu tirgū. Lai piedalītos publiski Rīgā izsludinātos konkursos, nepieciešams līgums ar Rīgas domi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Zviedru izcelsmes uzņēmums Ragn-Sells Latvijā darbojas kopš 2005. gada, tomēr līdz šim kompānijai pie līguma ar Rīgas domi nebija izdevies tikt.

Nopērkot Exto-D, šis trūkums ir novērsts, un Ragn- Sells sola kļūt par nozīmīgu spēlētāju atkritumu savākšanas jomā visās lielākajās Latvijas pilsētās, kā arī sākt nodarboties ar bīstamo atkritumu apsaimniekošanu.

«Ragn-Sells ir ļoti nopietns spēlētājs reģionā, un, šai kompānijai ienākot Rīgā, konkurence starp esošajiem operatoriem noteikti saasināsies, taču tas, vai tāpēc pieaugs sniegto pakalpojumu kvalitāte, nav zināms,» sacīja Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Vilgerts, atceroties samērā agresīvo Ragn-Sells ienākšanu Igaunijas tirgū, kad vietējie uzņēmumi no tirgus tika izdzīti ar dempinga cenām. Vilgerts Ragn-Sells raksturo kā ļoti dinamisku, bet neordināru kompāniju, kas atšķirībā no citiem lieliem tirgus spēlētājiem nav biržā kotēts uzņēmums, bet gan pieder vienai zviedru ģimenei jau 120 gadus.

Svarīgākais