Latvijā viesosies Azerbaidžānas Migrācijas dienesta delegācija

Lai iepazītu Latvijas pieredzi imigrācijas kontroles jomā un pārrunātu turpmāko sadarbību, nākamnedēļ Latvijā viesosies Azerbaidžānas Migrācijas dienesta delegācija.

Azerbaidžānas Migrācijas dienesta vadība un speciālisti Latvijā uzturēsies no pirmdienas, 5.septembra, līdz piektdienai, 9.septembrim. Šajā laikā viesiem ieplānota tikšanās ar Latvijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vadību un amatpersonām, tiks pārrunāta līdzšinējā Latvijas pieredze legālās migrācijas kontrolē, iepazīšanās ar patvēruma procedūru, personu apliecinošo dokumentu izdošanu, iedzīvotāju uzskaiti un pilsonības jautājumiem.

Delegācijai ieplānots arī patvēruma meklētāju izmitināšanas centra „Mucenieki” apmeklējums, kura laikā viesiem būs iespējams noskaidrot, kā Latvijā tiek izskatīti patvēruma pieprasījumi un kādos apstākļos Eiropas Savienībā tiek izmitināti paši patvēruma meklētāji.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais