Militāro mācību "Open Spirit 2011" laikā iznīcinātas 45 mīnas un divas torpēdas

Šodien, 2.septembrī, noslēgušās starptautiskās militārās mācības "Open Spirit 2011," kuru laikā Irbes jūras šaurumā, Latvijas teritoriālajos ūdeņos Baltijas jūrā, tika atrastas un iznīcinātas 45 mīnas un divas torpēdas.

Šobrīd mācībās iesaistītie ārvalstu kuģi atstāj Latvijas teritoriālos ūdeņus.

Mācību aktīvā fāze - mīnu meklēšanas un iznīcināšanas operācija, ar mērķi iznīcināt no Pirmā un Otrā pasaules kara laikiem palikušos sprādzienbīstamos priekšmetus Irbes jūras šaurumā, tādējādi uzlabojot kuģošanas drošību Baltijas jūrā, norisinājās no 22.augusta līdz 2.septembrim.

Jau ziņots, ka mācību "Open Spirit 2011" uzdevumi bija mazināt risku kuģošanai, zvejniecībai un ekoloģijai; pilnveidot savstarpējo sadarbību militāru mācību un starptautisko operāciju veikšanā, pielietojot NATO procedūras, kā arī veicināt savstarpējo savietojamību jūrniecības elementu, sakaru procedūru un ūdenslīdēju-atmīnētāju darbu jomā.

Šīs bija lielākās mīnu meklēšanas mācības Latvijas teritoriālajos ūdeņos kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, un tajās piedalīsies vairāk nekā 800 karavīru no 11 valstīm. Mācībās iesaistīti bija 20 kuģi un kuģu-ūdenslīdēji atmīnētāji no Latvijas, Lietuvas un Zviedrijas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.