Par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā diskutēs koalīcijas padomē

Šodien Ministru kabineta komiteja vēl neakceptēja grozījumus Ceļu satiksmes likumā. Paredzēts, ka par iecerētajām izmaiņām tiks diskutēts koalīcijas padomē.

Kā skaidro Satiksmes ministrija, saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 16.pantā noteikto pirmā valsts tehniskā apskate jāveic ne vēlāk kā piecas dienas pēc tam, kad transportlīdzeklis pirmoreiz reģistrēts Latvijā. Turpmākās transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates veic atbilstoši termiņam, kāds norādīts atļaujā piedalīties ceļu satiksmē. Atļauju piedalīties ceļu satiksmē dod uz 12 mēnešiem, bet, lai nodrošinātu vienmērīgu transportlīdzekļu skaita sadalījumu gadā pa mēnešiem, šo termiņu var noteikt uz laiku līdz 13 mēnešiem.

Autobusam, vieglajam taksometram, kā arī autoapmācībai paredzētajam un attiecīgi reģistrētajam transportlīdzeklim atļauju piedalīties ceļu satiksmē dod uz sešiem mēnešiem, bet, lai nodrošinātu vienmērīgu transportlīdzekļu skaita sadalījumu gadā pa mēnešiem, šo termiņu var noteikt uz laiku līdz septiņiem mēnešiem.

Grozījumos Ceļu satiksmes likumā iestrādāti jauni termiņi valsts tehniskās apskates veikšanai.

Vieglajam automobilim, piekabēm ar pilnu masu līdz 3500 kilogramiem, motociklam, triciklam un kvadriciklam valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā trīs gadus pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts, ievērojot atļaujā piedalīties ceļu satiksmē noteikto termiņu. Turpmākās valsts tehniskās apskates šiem transportlīdzekļiem veiks katru gadu, ievērojot atļaujā piedalīties ceļu satiksmē noteikto termiņu.

Kravas automobilim, piekabei (puspiekabei) un neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzeklim valsts tehnisko apskati pirmo reizi veiks ne vēlāk kā vienu gadu pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts, ievērojot atļaujā piedalīties ceļu satiksmē noteikto termiņu. Turpmākās valsts tehniskās apskates šajā daļā minētajiem transportlīdzekļiem veiks katru gadu, ievērojot atļaujā piedalīties ceļu satiksmē noteikto termiņu.

Autobusam, vieglajam taksometram un autoapmācībai paredzētajam un attiecīgi reģistrētajam transportlīdzeklim valsts tehnisko apskati pirmo reizi veiks ne vēlāk kā vienu gadu pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts, ievērojot atļaujā piedalīties ceļu satiksmē noteikto termiņu. Otrā valsts tehniskā apskate minētajiem transportlīdzekļiem būs jāveic ne vēlāk kā gadu pēc pirmās valsts tehniskās apskates, bet turpmākās valsts tehniskās apskates veiks vienu reizi sešos mēnešos, ievērojot atļaujā piedalīties ceļu satiksmē noteikto termiņu.

Traktortehnikai un tās piekabēm valsts tehnisko apskati pirmo reizi veiks ne vēlāk kā trīs gadus pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts, ievērojot atļaujā piedalīties ceļu satiksmē noteikto termiņu. Turpmākās valsts tehniskās apskates šajā daļā minētajiem transportlīdzekļiem veiks katru gadu, ievērojot atļaujā piedalīties ceļu satiksmē noteikto termiņu.

Grozījumi Ceļu satiksmes likumā jāakceptē valdībā un jāpieņem Saeimā.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais