Gardēži gatavojas gastronomijas festivālam

Pārtikas, dzērienu, sabiedriskās ēdināšanas, iepakojuma, inovāciju, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde Riga Food 2011 šogad notiks no 7. līdz 10. septembrim Ķīpsalā.

Tajā ikviens gardēdis var smelties idejas savai ēdienkartei, nogaršot daudz jauna un baudīt pavāru, konditoru un bārmeņu šovus, savukārt profesionāļi – smelties idejas, gūt jaunas zināšanas un informāciju, kā arī veicināt sava biznesa attīstību.

Šobrīd dalībai izstādē pieteikušies jau vairāk nekā 380 uzņēmumi no 32 valstīm. Riga Food 2011 būs arī 13 valstu nacionālie kopstendi – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Dānijas, Itālijas, Moldovas, Čehijas, Slovākijas, Kanādas, Francijas, Ungārijas un Polijas. Šī gada jaunumam – gastronomijas festivālam – būs atvēlēta atsevišķa halle, kurā katrs gardēdis varēs baudīt dažādu valstu nacionālo virtuvju piedāvājumu, visdažādāko restorānu, bāru un kafejnīcu ēdienkarti, vērot pavāru, konditoru un bārmeņu virtuozitāti konkursos un šovos, kā arī uzzināt daudz jauna un interesanta gastronomijas lauciņā.

Izstādē Riga Food 2011 tiksies arī pārtikas un dzērienu nozares profesionāļi, labākie pavāri un konditori, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos un sacensībās. Atraktīvus un karstus šovus izstādē Riga Food 2011 piedāvās Latvijas labākie bārmeņi. Lai radītu jaunus, oriģinālus un interesantus karstos kokteiļus, Latvijas bārmeņu federācija un SPI Distribution sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 rīko bārmeņu konkursu Ziemas kokteilis. «Bārmeņi jau tagad gatavojas bargajai ziemai, pludmales čības un spirdzinošos dzērienus nomainot ar sildošiem dzērieniem un siltām zeķēm. Zinot bārmeņu radošo pieeju savam darbam, karsto kokteiļu konkurss būs gan izaicinājums dalībniekiem, gan neaizmirstams šovs ikvienam skatītājam,» stāsta Latvijas bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms. Kokteiļu pagatavošanai uz skatuves katram konkursa dalībniekam tiks atvēlētas 10 minūtes.

Savukārt pārtikas ražotāji un meistari izstādes laikā par Riga Food medaļām sacentīsies izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad plānoti sviesta, biezpiena, kefīra, maizes un medus konkursi.

«Piena produktu konkursi ir nozīmīgi gan pašiem piensaimniekiem, lai izceltu labākos ražotājus, gan patērētājiem, lai uzzinātu, kuru mūsu piena pārstrādes uzņēmumu produkti ir visaugstāk novērtētie. Jau tradicionāli Riga Food medaļas ir laba pazīšanās zīme patiesi izciliem produktiem,» saka LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Izstādē īpaša uzmanība tiks pievērsta inovācijai pārtikas nozarē – varēs iepazīties ar jaunumiem, ko piedāvā pārtikas nozarē iesaistītās universitātes un pētniecības institūti, kā arī inovācijas atbalsta struktūras Latvijā. Animācijas stendā varēs apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē, savukārt uzņēmēji un nozares profesionāļi aicināti piedalīties starptautiskā brokeru pasākumā un seminārā Latvijas pārtikas nozare starptautiskajā tirgū.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais