Valsts galveno autoceļu uzlabošanai papildus piešķir 7 miljonus latu

Valsts autoceļu tīkla uzlabošanai līdz 2013. gadam tiks pārdalīti papildus septiņi miljoni latu. Tas ļaus veikt valsts galveno autoceļu seguma pastiprināšanu.

Nauda autoceļiem piešķirta, pārdalot finansējumu no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda (KF). Finansējums samazināts projektā „Pilsētu infrastruktūras uzlabojumi sasaitei ar TEN-T”, jo par tajā atlikušo summu nebija iespējams īstenot tādu projektu, kas vienlaicīgi atbilstu mērķiem, pieejamajam finansējuma apmēram un projekta īstenošanas termiņiem. Līdz ar to šajā projektā kopējais līdzfinansējums pēc izmaiņām samazināts līdz 20.45 miljoniem latu.

Tādējādi kopējais līdzfinansējums palielināts par aptuveni 7 miljoniem latu un sasniedz 216.74 miljonus latu.

Lai pārdomāti ieguldītu naudu valsts galveno autoceļu segas pastiprināšanā, Satiksmes ministrija (SM) ierobežotas iesniegumu atlases veidā aicinās VAS „Latvijas Valsts ceļi” iesniegt projektu iesniegumus, kurus SM izvērtēs atbilstoši projektu atlases kritērijiem.

Minētās izmaiņas paredz otrdien, 30. augustā valdībā pieņemtie grozījumi Ministru kabineta noteikumos.

Finansējuma pārdale KF projektu ietvaros veikta saskaņā ar koalīcijas ES fondu darba grupā nolemto un Ministru kabineta šā gada 5.jūlija rīkojumu.

Svarīgākais